Ziekenhuis Nij Smellinghe in kopgroep beste ziekenhuizen Elsevier

Geplaatst op: 25-01-2018 11:01:12

Drachten – 1 december 2017

 

Weekblad Elsevier heeft vandaag de resultaten van hun onderzoek naar de ‘beste ziekenhuizen 2017’ gepubliceerd. In deze publicatie is te zien hoe ziekenhuizen ten opzichte van elkaar presteren. Nij Smellinghe zit in de kopgroep van 8 ziekenhuizen met de hoogste eindscores. Direct na een top 3 van hoogst scorende ziekenhuizen.

In totaal werden in dit onderzoek 83 ziekenhuizen beoordeeld op patiëntgerichtheid, medische zorg en het financieel gezond zijn van de organisatie. Deze ziekenhuizen zijn beoordeeld op 777 punten. De hoge beoordeling voor Nij Smellinghe komt tot stand door een gemiddelde eindscore van 3 bollen op patiëntgerichtheid en 4 bollen op medische zorg. Het maximaal haalbare per onderdeel is 4 bollen.

Voorzitter van de Raad van Bestuur Norbert Hoefsmit: “Ik ben ontzettend trots op dit mooie resultaat. Het is een compliment voor alle medewerkers binnen onze organisatie. Voor alle professionals in ons ziekenhuis die zich met hart en ziel inzetten voor goede zorg, tevreden klanten en een gezond rendement. Dat zien we onder andere terug in het resultaat van dit onderzoek van Elsevier en daarmee onderscheiden we ons binnen de provincie .”

Tags: