Zesde editie van Jumbo Drakenbootfestival Kollum

Geplaatst op: 01-06-2018 08:06:24

 

KOLLUM – Op zaterdag 09 juni 2018 vindt voor de zesde keer in Fryslân de Open Friese kampioenschappen Drakenbootrace plaats in Kollum. Spektakel, water, boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht, en muziek: een greep uit de elementen die het Drakenbootfestival aantrekkelijk maakt voor deelnemers én toeschouwers. Ieder jaar is het genieten bij het Drakenbootfestival aan de oevers van het Kollumer Kanaal.

 

Vorig jaar gingen in een sportieve strijd ruim 360 deelnemers verdeeld over 20 teams met elkaar de strijd aan. In een spannende finale ging Vriendenploeg “De Boer is (S)troef” uit Kollum met de wisselbeker en 500,- euro aan prijzengeld naar huis. Het Drakenbootfestival in Kollum gaat van start om 09.00 uur met een grote braderie in het centrum. Ook zijn daar vier muzikale saxofonisten “De Saxy Ladies” te vinden.

 

In het Kollumer Kanaal bij de Hessebrug gaat om 11.30 uur het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace van start. 16 Teams bestaande uit bijna 300 deelnemers gaan met elkaar de strijd aan. Ook deze zesde editie van dit kampioenschap ligt de presentatie in onnavolgbare wijze in handen van Klaas Jansma. Ook is er een groot bungee jump toestel voor de jeugd en een draaimolen voor de aller kleinsten.

 

Dit jaar komt het Dweilorkest Dinges uit Emmen naar Kollum om de feeststemming weer compleet te maken. Zanger Peter komt vanaf 15.00 uur stemming maken in de feesttent. Na afloop van het kampioenschap, rond 17.30 uur, vindt de prijsuitreiking plaats in de feesttent aan de Hesseweg. Feestband Jukebox live zal vanaf 21.00 uur het festival swingend afsluiten tot in de late uurtjes. Het beloofd weer een heel spektakel te worden in Kollum. Entree is gratis!!

 

Tags: