ZANGERES PETRA BERGER START CROWDFUNDING VOOR NIEUW ALBUM

Geplaatst op: 14-06-2018 11:06:35

Petra Berger wil dit jaar een nieuwe plaat uitbrengen. Om dat mogelijk te maken, is de zangeres een crowdfunding-actie gestart. In totaal hoopt Petra 25.000 euro op te halen voor het album “Passione Italiana”. Het moet een orkestraal cross-over album worden met een mix van welbekende Italiaanse klassiekers en nieuw gecomponeerd materiaal. Petra Berger bracht in dit genre eerder met goud en platina bekroonde albums uit maar stuit anno 2018, zonder platenmaatschappij, op problemen om een dergelijk groot studio project gefinancierd te krijgen.

 

De plaatverkoop loopt steeds verder terug en de overheid snijdt in subsidies voor kunst en cultuur. Een groeiend aantal muzikanten neemt daarom hun toevlucht tot crowdfunding om de opname van een nieuwe cd te bekostigen. Bij crowdfunding treden muziekliefhebbers op als geldschieter, die gezamenlijk een project mogelijk maken.

 

De campagne van Petra Berger is ondergebracht bij Voordekunst.nl. Dit is hèt platform voor crowdfunding in de creatieve sector. Het doel van Voordekunst is het stimuleren van ondernemerschap bij kunstenaars en kunstinstellingen, en het vergroten en zichtbaar maken van het publieke draagvlak voor kunst en cultuur. Op deze manier willen zij een grote groep donateurs aan makers binden en er voor zorgen dat kunst van iedereen wordt.

 

INFORMATIE OVER DE CROWDFUNDING CAMPAGNE VAN PETRA BERGER: https://www.voordekunst.nl/projecten/7195-passione-italiana-cd-petra-berger

 

CONTACT/INTERVIEWS:     INFO@PETRABERGER.NL WWW.PETRABERGER.NL

Tags: