Wethouders fietsen nieuwe interactieve cultuurhistorische routes

Geplaatst op: 15-03-2018 10:03:42

Wethouders fietsen nieuwe interactieve cultuurhistorische routes

Achtkarspelen heeft nieuwe cultuurhistorische fietsroutes ontwikkeld. ‘Helemaal hip en interactief door een app die informatie geeft over cultuur, historie en natuur op verschillende punten in de routes’, aldus wethouder Cultuur Sjon Stellinga. Ook collega Klaas Antuma is enthousiast. ‘Als wethouder recreatie en toerisme geniet ik echt van de combinatie fietsen en moderne informatievoorziening.’ Samen met leden van de werkgroep stapten ze woensdag op de nieuwe huurfietsen van botanische tuin De Kruidhof om de route te verkennen.

Drie routes

Er zijn drie fietstochten van ongeveer 30 kilometer. Via de fietsroute-app van izi.travel verschijnt informatie op de smartphone. Bijvoorbeeld foto’s van de historie of uitleg over verschillende kunstwerken in de gemeente. Verder zijn er Friese gedichten en volksverhalen te horen en krijgen fietsers informatie over het bijzondere landschap.

Bij de ontwikkeling van de route is samengewerkt met de Keunstkrite, stichting Oud Achtkarspelen en de gemeente. Het project ontving een bijdrage van Subsidieregeling Iepen Mienskipsfûns. Medio april zijn de fietsroutes en bijbehorende app beschikbaar.

Tags: