Werkgroep Portraits & Paradise en Margriet Kootstra winnaars cultuurprijzen Achtkarspelen

Geplaatst op: 08-03-2018 09:03:57

8 maart 2018

 Werkgroep Portraits & Paradise uit Augustinusga en schrijfster Margriet Kootstra uit Harkema zijn de winnaars van de cultuurprijzen 2018 in Achtkarspelen. Dit werd bekend gemaakt tijdens een ‘kulturele jûn’ op woensdag 7 maart in het gemeentehuis in Buitenpost.

Werkgroep Portraits & Paradise is winnaar van de ‘Kultuerpriis Achtkarspelen 2018’ en kreeg € 1.000. Margriet Kootstra is winnaar van de ‘Oanmoedigingspriis jong talint Achtkarspelen 2018’ en kreeg € 500.

Finalisten verzorgen ‘kulturele jûn’

De jury, bestaande uit Sjon Stellinga (wethouder cultuur), Immie Jonkman (programmamanager LF2018) en Andries Renema (coördinator Cultuurcentrum de Wâldsang), had voor beide cultuurprijzen twee finalisten gekozen, die tijdens de ‘kulturele jûn’ een optreden verzorgden.

Voor de ‘Kultuerpriis Achtkarspelen 2016’ waren zes kandidaten genomineerd.

  • Fanfare De Bazuin, Augustinusga
  • Jacomijn Steen, Buitenpost (beelden)
  • Mannenkoor Westerlauwers, Buitenpost
  • Aafke Zuidersma, Kootstertille (winnaar Liet 2016)
  • Werkgroep Portraits & Paradise, Augustinusga
  • Revuploech Koatstertille

De jury had fanfare De Bazuin en werkgroep Portraits & Paradise gekozen als finalisten voor de ‘Kultuerpriis Achtkarspelen 2018’.

Voor de ‘Oanmoedigingspriis jong talint Achtkarspelen 2018’ waren twee kandidaten genomineerd: de Jongereinploech Fryske Krite uit Buitenpost en Margriet Kootstra uit Harkema. Beide kandidaten waren ook finalisten.

Culturele klimaat stimuleren

Om het culturele klimaat in Achtkarspelen te stimuleren heeft de gemeente twee cultuurprijzen ingesteld. De ‘Kultuerpriis Achtkarspelen’ wordt toegekend aan een persoon of organisatie die een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan het culturele klimaat in de gemeente Achtkarspelen. De ‘Oanmoedigingspriis jong talint Achtkarspelen’ is bedoeld als aanmoediging voor jongeren die een bijzondere prestatie hebben geleverd op het terrein van cultuur. De cultuurprijzen worden tweejaarlijks toegekend en zijn een blijk van waardering voor de inwoners die zich inzetten voor cultuur in onze gemeente. Bij de beoordeling van de cultuurprijzen heeft de jury gekeken of de culturele prestatie bijzonder en veelbelovend is en een inspirerende of stimulerende invloed heeft op cultuur in onze gemeente.

Tags: