Webshop Meeting Noord Nederland over 'domeineren'

Geplaatst op: 27-09-2013 11:09:09
Webshop Meeting Noord Nederland over 'domeineren'

LEEUWARDEN – Op donderdag 27 september 2013 was er weer een Webshop Meeting Noord Nederland. Dit keer werd de bijeenkomst voor webshopondernemers gehouden in het gebouw van de Kamer van Koophandel.  Het doel van de Webshop Meeting Noord Nederland  is kennisdeling tussen ecommerce ondernemers in Noord Nederland. Op deze interessante middag werd er veel kennis met elkaar gedeeld. Zo kunnen de webshop ondernemers in de regio Noord Nederland veel van elkaar leren. De informatie die wordt gedeeld kunnen webshophouders weer in de dagelijkse praktijk toepassen.  

Domeineren
Een van de gastsprekers was Alex van Ginneken van superfood.nl. Deze webshop verkoopt supervoeding voor lichaam en geest.  Alex van Ginneken gaf interessante tips over ‘Money savers en Money Makers’ Het besparen van kosten en maken van meer omzet met je webwinkel. De eerste stap is een domeinnaam met de juiste zoekwoorden. Een kwestie van ‘domeinneren’aldus Alex van Ginneken.

Scoren met Google
Mariska van den Berg van ZEO gaf een presentatie over ‘Hoe scoor je met Google en Facebook’. Begin altijd met betaald adverteren (SEA) om te ontdekken op welke zoekwoorden online bezoekers jouw webshop vinden. Gebruik deze zoekwoorden vervolgens om de webshop te optimaliseren (SEO). Het combineren van zoekwoorden om te komen tot sterke titels, omschrijvingen en teksten bepaalt de vindbaarheid van webshops en websites.

Volgende bijeenkomst
De volgende webshop meeting zal plaatsvinden op 21 november 2013. Bent u geïnteresseerd en wilt u de volgende meeting ook bijwonen? Klik dan hier om u aan te melden.

Webshop Meeting Noord Nederland is een initiatief van OrangeOnline uit Noardburgum en Everlake uit Sneek.

 

Tags: