Waardering en complimenten van CDA Achtkarspelen voor dames Speelgoedbank op Stelten

Geplaatst op: 06-03-2018 09:03:10

Buitenpost, 4 maart 2018

Waardering en complimenten van CDA Achtkarspelen voor dames Speelgoedbank op Stelten

Het CDA Achtkarspelen heeft grote waardering voor de inzet en het werk van de dames achter Speelgoedbank op Stelten in Buitenpost. Durkje Visser, Marijke van der Wal en Jolanda Poortinga kregen daarom op 1 maart, tijdens Nationale Complimentendag, een bloemetje uit handen van Jouke Spoelstra, Lydeke Zandbergen en Romke van der Wal van het CDA.

Drie jaar geleden richtten de Buitenposter dames de Speelgoedbank op. Maandelijks wordt speelgoed gegeven aan kinderen waarvan de ouders financieel in een lastige situatie zitten. De dames vinden het belangrijk dat kinderen kunnen spelen, omdat dat goed is voor hun ontwikkeling. Dat de Speelgoedbank in een behoefte voorziet, is duidelijk; ruim 100 kinderen tussen 0 en 12 jaar komen inmiddels elke maand speelgoed uitzoeken. Om in aanmerking te komen, moeten ouders een voedselbankpas hebben, een mail hebben gekregen van Stichting Leergeld of via het Jeugd- en dorpenteam Achtkarspelen.

Vorige week is de Speelgoedbank verhuisd van de Kringloopwinkel Raderwerk naar het voormalig pand van sportzaak V&B aan de Christinastraat in Buitenpost. Het is de bedoeling dat de Speelgoedbank in april weer open is, waarschijnlijk op de dinsdag, donderdag en zaterdag.

Behalve de uitgifte van speelgoed achter in de winkel, is er een koffietafel waar gezellig een kop koffie kan worden gedronken. Vooraan in de winkel wordt speelgoed verkocht.

De Speelgoedbank is als stichting afhankelijk van donateurs en sponsoren. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de Speelgoedbank https://www.facebook.com/speelgoedbankbuitenpost/

Tags: