Vrijwilligers helpen bij voorjaarsschoonmaak Kollumerland c.a.

Geplaatst op: 04-03-2018 11:03:05

Vrijwilligers helpen bij voorjaarsschoonmaak Kollumerland c.a.

Op zaterdag 10 maart 2018, ’s morgens om 9.00 uur, start wethouder Jelle Boerema de jaarlijkse Opschoondag in Kollum. Watersportvereniging Kollum en de Vogelwacht Kollum organiseren dit in samenwerking met de gemeente. De wethouder geeft, in het havengebouw van Jachthaven ‘De Rijd’, het startsein voor deze opschoonactie van de openbare ruimte in en rond Kollum.

Doel

Het doel van deze dag is om mensen te stimuleren zwerfafval op te ruimen, ook al is dit van een ander. Het geeft een positief gevoel. Als tien procent van de burgers dit regelmatig doet, dan verdwijnt het zwerfafval als sneeuw voor de zon.

Meer vrijwilligers gezocht

Om dit te bewerkstellingen, zijn vrijwilligers nodig. Vrijwilligers van de Watersportvereniging en de Vogelwacht doen al mee, maar er zijn meer mensen nodig. Kom op zaterdag 10 maart om 9.00 uur naar het havengebouw van de jachthaven ‘De Rijd’ in Kollum en help de omgeving vrij te maken van zwerfafval. Iedereen is welkom, aanmelden vooraf is niet nodig.

Vanaf 8.30 uur staat de koffie klaar, na afloop is er soep.

Materiaal

De gemeente zorgt voor grijpers en vuilniszakken en haalt de volle zakken op langs de routes. U hoeft dus niet ver te slepen met het afval.

 Meer informatie

Voor informatie over en ondersteuning van acties binnen de gemeente kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Henk de Bruyn van de DDFK-gemeenten, via het telefoonnummer 0519-298888 of via de mail: h.debruyn@ddfk.nl.

Tags: