Voorstelling Finestra Aperta verhuist naar Gaastereiland

Geplaatst op: 30-01-2018 11:01:40

Leeuwarden, 10 januari 2018

 

Leeuwarden, januari 2018 – Finestra Aperta, het muziek- en circustheater van Blau Hynder wordt deze zomer op Gaastereiland uitgevoerd. In eerste instantie zou De Kloosterheuvel in Smalle Ee thuisbasis worden, maar Blau Hynder kiest nu voor het Gaastereiland bij De Wylgen in Drachten. Nog geen twee kilometer verderop, maar wel met meer mogelijkheden.

De Wylgen

Finestra Aperta gaat naar het schiereilandje ‘Gaastereiland’ tussen Drachten en de Wylgen. Productieleider Wia van Gelderen en artistiek leider Anne Zwaga: “Onze voorstelling gaat over balans. Over duurzaam ondernemen en respectvol omgaan met je omgeving. Daarom hebben we gekozen voor een andere locatie. Qua beleving zeker zo mooi als De Kloosterheuvel. Maar wel met het grote voordeel dat deze plek beter bereikbaar is met het OV en dat er voldoende parkeergelegenheid is.”

Grootste tijdelijke bamboe dome van Europa

Dit betekent ook dat het Gaastereiland de basis wordt van de grootste tijdelijke bamboe dome ooit gebouwd in Europa. De dome wordt in mei opgebouwd door het Belgische bedrijf Be Bamboo. De première van Finestra Aperta is zaterdag 2 juni 2018 en de voorstelling wordt in juni 24 keer opgevoerd. De bamboe dome biedt per keer plaats aan zo’n 350 bezoekers.

Finestra Aperta; de voorstelling

Finestra Aperta vertelt over de zoektocht naar balans. Middelpunt in dit universum is de mobile, een wonderlijk object dat zich traag door de ruimte wentelt. Fascinerende karakters klimmen over touwen, kooien en dwarsbalken. Ze zweven door het luchtruim en tarten de zwaartekracht, geleid door een onvoorspelbare kracht: de muziek. Grooves, beats, accordeonklanken. Soms loom, soms opzwepend. Soms in harmonie, soms chaotisch. Vijf acrobaten en vijf muzikanten zoeken samen met het publiek naar evenwicht, houvast. Maar zodra alles in balans lijkt, is er altijd wel iemand die wankelt …

Blau Hynder, Schouwburg de Lawei en samenwerkingspartners ontwikkelden Finestra Aperta voor Leeuwarden Fryslân Culturele Hoofdstad 2018. Kaarten zijn verkrijgbaar bij www.lawei.nl.

Tags: