Voor, Door en Met Elkaar!

Geplaatst op: 15-05-2018 10:05:46

 

De CDA-fractie bracht een werkbezoek aan de Kledingbank in Surhuisterveen. De naam: “Voor, Door en Met Elkaar”  sluit naadloos aan bij een van de CDA-uitgangspunten: solidariteit!

De Kledingbank is ondergebracht bij het t Kledinghûske. Hier wordt tweedehands, maar ook nieuwe kleding verkocht. Tweede hands kleding wordt ingebracht door particulieren. Nieuwe kleding krijgt t Kledinghûske van een aantal kledingzaken uit de gemeente, die hier voor hun restpartijen een mooie nieuwe bestemming vinden.

De Kledingbank is bestemd voor de mensen, die ook gebruik maken van de voedselbank. Zij kunnen per week 3 artikelen gratis ophalen.

t Kledinghûske kent geen speciale doelgroep. De een is op zoek naar iets bijzonders, vintage en de ander zoekt iets betaalbaars. Mensen, die gebruik maken van de voedselbank krijgen 10% korting op de artikelen in t Kledinghûske, net als de mensen, die kunnen aantonen van een minimum uitkering rond te moeten komen. In tegenstelling de Voedselbank, die een gemeentelijke afbakening voor haar klanten heeft kent de Kledingbank deze geografische beperking niet. Binnen de gemeente is er een nauwe samenwerking tussen de Kledingbank, de Speelgoedbank en de Voedselbank.

De CDA-fractie was onder de indruk van het werk, dat de elf vrijwilligers onder leiding van Rinnie Leegsma hier verricht. Ze roept kledingzaken in Achtkarspelen en omgeving op ook hun restpartijen hier te doneren! Daarnaast wordt de inbreng van particulieren van schoon en niet-versleten kleding op prijs gesteld.

 

Voor meer info www.hetkledinghuske.nl

 

 

Tags: