“IK versus SAJA” Muziektheatervoorstelling door Didgbase

Geplaatst op: 27-04-2018 13:04:48

“IK versus SAJA”   Muziektheatervoorstelling door Didgbase

 zaterdagavond 19 mei 2018

Huiskamertheater De Wier in Koarnjum

De Wier 5 – 9056 PM

Aanvang 20.30 uur

Deur open 20.00 uur

Entree €15,- pp

toegang alleen na aanmelding op tel. nr. 06-54763154 of via bobdeboer@pinupsanddowns.com

 

Deze muziektheatervoorstelling gaat over de innerlijke strijd van Ton Aartsen’s dubbele culturele identiteit.

Geboren in Breda uit een Hollandse moeder en een Indische vader en opgegroeid in marinewijk  “Molenblok” in Katwijk waar destijds veel Indische mensen woonden.  Veel van deze Indo’s kenden elkaar nog vanuit Soerabaja waar ze bij de marine dienden.

Door deze “gemengde” populatie en vooral door de omgang met de Katwijkse gemeenschap ontwikkelde Aartsen een basale onzekerheid. Dit leidde tot het psychologische gevoel van “wie ben ik”…?

Tot op de dag van vandaag is dit voor de fotograaf-kunstenaar zijn achilleshiel geweest in zijn hele en verdere leven. Dit verhaal is weliswaar autobiografisch maar kan gezien worden als een universeel relaas over mensen met een dubbele culturele identiteit.

“IK versus SAJA”  wordt verteld door middel van muziek, gedichten, verhalen en een performance. De totale inhoud van het script is van Ton Aartsen en Charles Renoult heeft de regie en choreografie in handen.

Instrumenten die worden bespeeld op deze avond zijn: bamboe gamelan, gitaar, synthesizer, clapsticks, klankschalen, Indiase en Amerikaanse native flutes en alles dat past bij het verhaal en waaruit geluid komt…!

Het project Didgbase bestaat uit: Bas Brekelmans, Meindert van Slooten, Ton Aartsen en Charles Renoult.

Tags: