Tweede wandeltocht langs ‘wetter’ en door ‘wâlden’

Geplaatst op: 04-06-2018 08:06:06

Feanwâlden – Na de mooie eerste Wetterwâlden-wandeltocht vorig jaar, volgt op zaterdag 30 juni de twee vanaf de Schierstins in Feanwâlden. De routes zijn deze keer 10 en 25 kilometer.
Voor de 25 km. is de starttijd van 9.00-10.00 uur bij de Schierstins aan de Haadstrjitte 1. De wandelaars die de 10 km-route willen doen, kunnen tussen 10.00-11.00 uur beginnen. Om 17.00 uur dient iedereen binnen te zijn.

De naam Wetterwâlden verwijst naar de Stichting Wetterwâlden Bûtenfjild die zich inzet voor de recreatieve ontwikkeling van het natte natuurgebied ten noorden van Feanwâlden. Vorig jaar ging hier de eerste wandeltocht langs. De tocht van 30 juni gaat meer door het ‘wâlden’-gedeelte van Feanwâlden richting Burgum. Daarbij worden de twee prachtige fietsbruggen over de Centrale As in de route opgenomen.

De wandelaars kunnen volop genieten van het lommerijke coulissenlandschap in dit gebied, dat geldt uiteraard het meest voor de lange route.Voor de 25 kilometer wordt ook het ‘natte’ gedeelte niet vergeten, nl. De Soestpolder tussen Burgum en het Bergumer Meer. Wie de moeite neemt, kan ook een kort uitstapje via een vlonderbrug naar de uitzichttoren maken of naar de oeverzwaluwenwand. Staatsbosbeheer heeft als beheerder toestemming verleend voor het doortrekken van deze polder voor de wandeltocht.

Inlichtingen over wandeltocht kunt u ontvangen bij Stichting De Schierstins, tel. 0511-472937 of via info@schierstins.nl.

Tags: