Wij zijn trots! Een Freya Pluim voor ziekenhuis Nij Smellinghe

Geplaatst op: 28-06-2018 07:06:29

Ziekenhuis Nij Smellinghe heeft de Freya Pluim in ontvangst mogen nemen. De pluim betekent dat onze fertiliteitspolikliniek voldoet aan de hoge gestelde kwaliteitseisen van Freya, de patiëntenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen.

Gynaecoloog Jannine Wilpshaar: “Wanneer je een kinderwens hebt, hoop je dat deze zo snel mogelijk vervuld wordt. Helaas krijgt één op de zes paren te maken met vruchtbaarheidsproblemen. Op onze polikliniek Fertiliteit kunnen wij hiermee helpen. Wij begeleiden patiënten intensief en professioneel in de diverse stadia van behandeling en onderzoek. Belangrijk werk, en daarom zijn we ook ontzettend trots op deze pluim! Het is een erkenning voor de zorg die we elke dag met ons hele team met heel veel aandacht leveren.”

Fertiliteitsverpleegkundige Inge van der Veen is het vaste aanspreekpunt binnen de polikliniek, zij geeft persoonlijke begeleiding aan alle stellen. “Deze pluim van Freya is een mooie bevestiging, naast natuurlijk ons hoge aantal patiënten dat inderdaad zwanger wordt. Bij IVF-trajecten werken we samen met Isala in Zwolle en hebben we de hoogste zwangerschapscijfers na IVF-behandelingen in Friesland.”

De Freya Pluim wordt iedere twee jaar uitgereikt. Om de pluim te ontvangen, moet er aan diverse kwaliteitscriteria worden voldaan. Deze criteria hebben onder andere betrekking op het behandelteam, het onderzoek, de (psychosociale) ondersteuning bij de behandeling, informatievoorziening en de patiënttevredenheid en/of -ervaringen.

Tags: