‘Trots zijn en krachten bundelen’ Portefeuillehouders DDFK brengen werkbezoek aan Probo Sign Dokkum

Geplaatst op: 13-03-2018 10:03:19

Damwâld, 12 maart 2018

Wat kan de gemeente betekenen voor innovatieve en snelgroeiende bedrijven? Deze vraag stond centraal tijdens het werkbezoek aan Probo Sign BV Dokkum op vrijdag 9 maart jl. door de portefeuillehouders economische zaken van de DDFK gemeenten.  

 Probo staat voor verschillende grote uitdagingen; het uitbreiden van verschillende materialen, logistieke processen, het permanent uitvoeren van grote projecten, investeren in verander- en innovatiekracht en aantrekken en behouden van jonge mensen met veel drive en ambitie.

Samenwerking met ander regionale partijen is volgens de directie een must. Door transparant en open te zijn, kun je veel van elkaar leren. Probo heeft o.a. een partnership met Dijkstra Draisma. Dit werkt voor beide partijen stimulerend. Ook samenwerking met instanties als het KEI (kennis en innovatiehuis) kan een meerwaarde zijn. Ondernemers kunnen veel van elkaar leren. Door het organiseren van lunchsessies in kleine groepjes kunnen interessante verbindingen ontstaan.

De vestigingsplaats Dokkum biedt voor hen veel voordelen. ‘Je hebt hier nog de mogelijkheid om te groeien en er is minder concurrentie. Door de aanleg van de Centrale As is Dokkum goed bereikbaarheid en in het Noorden beschikken mensen nog over de juiste arbeidsethos. We moeten trots zijn op onze regio, krachten bundelen en dit als ambassadeurs naar buiten toe uitdragen.’ aldus algemeen directeur René de Heij en mede directeur Leon van der Meer.

 Probo Sign BV is gespecialiseerd in het printen van o.a. spandoeken, vlaggen, labels, textiel, zonwering en gordijnen. Het bedrijf is in 2001 door Erwin Postma opgericht en ondertussen uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf met ruim 250 personeelsleden. En het bedrijf groeit nog steeds. Om de groei bij te kunnen houden, zijn er meerdere loodsen bijgebouwd en is alvast grond aangekocht voor uitbreiding in de toekomst.

Op de foto van links naar rechts:

 Wethouder Emke Peterson  (Dantumadiel), burgemeester Bearn Bilker (Kollumerland c.a.), mede directeur Leon van der Meer, algemeen directeur René de Heij, wethouder Pieter Braaksma (Dongeradeel) en burgemeester Wil van den Berg (Ferwerderadiel).

Tags: