Toerisme Nationaal Park De Alde Feanen bereidt zich voor op zomer

Geplaatst op: 26-03-2018 08:03:38

Leeuwarden, 23 maart 2018

 Toerisme Nationaal Park De Alde Feanen bereidt zich voor op zomer

Maandagavond 9 april organiseert Nationaal Park De Alde Feanen een informatieavond en foldermarkt in Herberg Oer ’t Hout in Grou. Toeristische ondernemers en belanghebbenden worden bijgepraat over de stand van zaken van het park. Daarnaast is er ruimschoots gelegenheid om folders uit te wisselen en te netwerken om gezamenlijk voor te bereiden op het komende zomerseizoen.

Lutz Jacobi, bestuurslid van Samenwerkingsverband Nationale Parken, informeert de aanwezigen over de landelijke ontwikkelingen omtrent alle Nationale Parken in Nederland.  Onder de naam ‘Nationale Parken nieuwe stijl’ ontwikkelt het ministerie van Economisch Zaken nieuwe standaarden waaraan een Nationaal Park moet voldoen om haar status te behouden. Wat betekent dit voor de Alde Feanen en hoe kunnen we daar als Nationaal Park en ondernemer op inspelen?

Ook wordt de vernieuwde website van het park gelanceerd. Naast informatie over de natuur, het landschap en de organisatie toont de website een actuele evenementenkalender en een gedetailleerde overzichtskaart.

De provincie Fryslân vertelt over het monument en de expositie omtrent de Lancaster, het vliegtuig dat in de tweede wereldoorlog neerstortte in het park. Op 15 april wordt het monument onthuld en de expositie geopend.

De avond wordt afgesloten met de foldermarkt. Het moment voor ondernemers om te netwerken, folders uit te wisselen en elkaar bij te praten over hun activiteiten. Zo kunnen eigenaren en medewerkers van B&B’s, campings, hotels, restaurants en bijvoorbeeld bootverhuurders hun gasten tijdens het toeristenseizoen van 2018 optimaal informeren.

Aanmelden
Recreatieve ondernemers en belanghebbenden die het seizoen goed willen beginnen zijn van harte welkom in Herberg Oer ’t Hout aan de Raadhuisweg 18, 9001 AG in Grou. De avond begint om 19.00 uur. De entree is gratis. Aanmelden kan bij Lisette Grasmeijer via dealdefeanen@gmail.com.

Tags: