Teams gezocht voor zesde Jumbo Drakenbootfestival Kollum

Geplaatst op: 26-03-2018 08:03:15

KOLLUM – Nog een kleine drie maand, dan is het al weer zo ver… Op zaterdag 09 juni 2018 vindt voor de zesde keer in Fryslân de Open Friese kampioenschappen Drakenbootrace plaats in Kollum. De commissie is alweer opzoek naar sportieve teams die gaan proberen de titel Fries Kampioen op hun naam te schrijven. Er kunnen maximaal 30 teams meedoen aan de Open Friese kampioenschappen. De gezamenlijke commissie is al weer druk achter de schermen bezig met de voorbereidingen.

Een team wordt gevormd door 16 peddelaars en 1 trommelaar, maar het is handig om ook enkele reserve peddelaars te hebben. Let wel: Elk team moet bestaan uit minimaal 5 vrouwen. Elk team krijgt een drakenboot aangewezen, met een ervaren stuurman die door de organisatie geleverd wordt. De minimumleeftijd om aan de race te kunnen deelnemen is 16 jaar en je moet uiteraard kunnen zwemmen. Inschrijfkosten is 125,- euro per team.

Ook deelnemen? De inschrijving is al weer geopend!! Opgave kan via de website: www.drakenbootfestivalkollum.nl. Let op; die het eerst komt, het eerst maalt!

Oldtimershow

Tevens vindt opnieuw op 09 juni 2018 een Oldtimershow plaats in Kollum, nabij het festival terrein. Heeft u een fraaie oldtimer in de schuur staan, zoals een auto, vrachtwagen, trekker, motor, bromfiets, solex of een ander voertuig? Kom dan met uw klassieker op zaterdag 09 juni 2018 van 13:00 uur tot 17:30 uur naar Kollum. U krijgt dan een mooie plek op- of nabij het festivalterrein, waar u uw trots ten toon stelt. Ook oude ambachten zijn welkom. Deelname aan het Oldtimer show is geheel gratis en op eigen risico. Deelname van oldtimer verenigingen wordt bijzonder op prijs gesteld.

Opgave kan via mail info@drakenbootfestivalkollum.nl. Geef uw naam, adresgegevens, telefoonnummer, soort voertuig en het benodigde vierkante meters door.

Het drakenbootfestival Kollum wordt georganiseerd door Het Plaatselijk Belang Kollum, Activiteiten Platform Kollum en De Ondernemersvereniging HIM. Hoofdsponsor is Jumbo Kollum (Harm de Hoop)

www.drakenbootfestivalkollum.nl

Tags: