Stertil B.V ontvangt eerste Vignet Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Geplaatst op: 14-03-2018 09:03:52

12 maart 2018

Stertil B.V ontvangt eerste Vignet Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maandag 12 maart heeft Stertil B.V uit handen van de wethouders Harjan Bruining en Sjon Stellinga het eerste MVO vignet ontvangen. “Werkgevers zoals Stertil B.V die bijdragen aan het realiseren van een inclusieve arbeidsmarkt meedoet moeten herkenbaar zijn en erkenning krijgen voor hun maatschappelijke bijdrage” aldus beide wethouders.

Stertil B.V

Stertil Group is een internationaal bedrijf met als hoofdkantoor Stertil B.V in Kootstertille. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogwaardige producten voor de internationale garage- en transportwereld. In Kootstertille heeft het bedrijf de kabelmakerij zodanig ingericht dat deze geschikt is voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De kabelmakerij heeft o.a. een eigen personeelsingang, aangepaste werkplekken en er is een werkbegeleider aanwezig. De werkomgeving is rustig en er is vooral geen werkdruk.

“Als bedrijf zijn we heel blij met de opzet van de kabelmakerij, het is mooi om te zien met hoeveel plezier de mensen iedere dag aan het werk zijn met kabels maken. Inmiddels produceren ze 50% van de kabels die we bij Stertil nodig hebben”, aldus directeur Ulbe Bijlsma. Vanuit de gemeente Achtkarspelen werken er inmiddels vier mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, daarnaast zijn er ook mensen vanuit andere gemeenten werkzaam.

v.l.n.r.: Sjon Stellinga (wethouder) , Debby Klemkerk (Stertil), Ulbe Bijlsma (directeur) en Harjan Bruining (wethouder)

Tags: