Sterke verhalen Jan Hepkes centraal op jeugdmuziekfestijn Spavo 4 Kids

Geplaatst op: 29-03-2018 08:03:20

Bijna tachtig jeugdmuzikanten en alle groepen van De Bernebrêge werken mee


Sterke verhalen Jan Hepkes centraal
op jeugdmuziekfestijn Spavo 4 Kids

SURHUISTERVEEN Tientallen jonge muzikanten en heel veel andere meewerkende kinderen. Spavo 4 Kids belooft weer een waar spektakel te worden. Op vrijdagavond 6 april staat het jaarlijkse muziek- en cultuurfeest voor kinderen in Surhuisterveen gepland.
Kinderen van basisschool De Bernebrêge vervullen een hoofdrol en het begeleidende muziekkorps wordt gevormd door liefst 76 jonge blazers en slagwerkers. Daarmee belooft Spavo 4 Kids op voorhand een groot succes te worden.
Elk jaar staat er een speciaal thema centraal bij Spavo 4 Kids. Deze keer is dat Jan Hepkes. Hepkes (1862-1939) was een echte Feanster en werd aan het eind van de negentiende eeuw en het begin van de twintigste eeuw bekend vanwege zijn sterke verhalen. Hepkes had een groot repertoire legendarische verhalen vol bijzondere humor.
,,In het kader van de Kulturele Haadstêd Ljouwert/Fryslân 2018 vonden we het heel mooi om dit stukje historie uit de Wâlden centraal te stellen’’, vertelt mede-organisator Reinder Hamersma. ,,Hepkes was een karakteristiek figuur en tussen de vroegere Spaar en Voorschotbank en het Munt- en Penningkabinet staat een prachtig standbeeld van hem.’’
Basisschool De Bernebrêge vervult evenals vorig jaar een belangrijke rol bij Spavo 4 Kids. Alle acht groepen van de basisschool zullen Friese liedjes zingen. Deze liedjes zijn onder andere geschreven door de bekende schrijver Hindrik van der Meer. Het jeugdorkest zal deze liedjes begeleiden. Dat orkest bestaat uit kinderen die afkomstig zijn uit de hele regio. Tussendoor vertelt Jan Hepkes zijn sterke verhalen.
Op vrijdag 6 april, de dag van Spavo 4 Kids repeteren de kinderen repeteren op 6 april vanaf eind van de middag in De Flambou. Na het oefenen staat de grote uitvoering gepland. Daarvoor is iedereen die het leuk vindt van harte uitgenodigd. De entree is gratis en alle belangstellenden zijn van harte welkom. Het festijn vindt plaats in De Flambou aan de Groningerstraat in Surhuisterveen en begint om 19.30 uur.

Foto-onderschrift: 
Vorig jaar was Spavo 4 Kids in De Flambou een doorslaand succes. Foto: Florin van der Zee.

Tags: