SLIM LEREN DOKKUM GAAT OOK ONLINE TRAINING AANBIEDEN.

Geplaatst op: 19-02-2018 09:02:41

Dokkum –  Docenten in het middelbaar onderwijs hebben, door de grootte van de klassen en de vele lesuren, geen tijd om leerlingen die tegen problemen aan lopen, te helpen met de studie aanpak. Slim Leren Dokkum, bekend van studiebegeleiding en  bijlessen, heeft een online training ontwikkeld speciaal  voor middelbare scholieren en hun ouders/verzorgers. De online training  bestaat uit  video’s en animaties, waarin de aanpak stap voor stap wordt voorgedaan en uitgelegd. De leerling gaat hier, met gebruikmaking van het eigen huiswerk, zelf of samen met ouders/ broer/zus mee aan de slag.

Als er slechte cijfers worden gehaald , klinken kreten als  ‘je moet beter je best doen’ of ‘je moet harder gaan leren’.

Vaak is ‘beter je best doen’ al voldoende, maar je moet dan wel weten hoe je dat moet doen!

Voor gediagnosticeerde problemen is wel professionele hulp, maar voor een leerling met mildere problematiek is er vaak slechts één keer per week een huiswerkklasje. Of worden de ouders geadviseerd (dure) bijlessen voor hun kind te nemen.
Weten hoe je leren het beste aanpakt en wat de valkuilen zijn, is vaak al voldoende . ‘Als je bij het leren gebruik maakt van de wijze waarop je hersens werken, wordt leren een stuk makkelijker en plezieriger. Dat geeft zelfvertrouwen en rust. Daar profiteert het hele gezin van.’ De aanpak berust op wetenschappelijke bevindingen van de laatste 15 jaar en de onderwijservaringen van Geert Bril zelf.

De online training bestaat uit vier onderdelen (modules) die na elkaar kunnen worden gevolgd, maar ook afzonderlijk. Door de opbouw in de modules is de aanpak stapelbaar en betaalbaar.

Tags: