Sânman & Sikke in de Nicolaaskerk te Koarnjum, zaterdag 9 juni 2018

Geplaatst op: 02-05-2018 16:05:55

Koarnjum, 1 mei 2018,

Op zaterdagavond 9 juni 2018  zal in samenwerking met de plaatselijke commissie van de NH-Nicolaaskerk en het huiskamertheater ‘De Wier’ in Koarnjum  een eerste concert gaan plaatsvinden.

Op deze avond zal het Friese vocaal ensemble “Sânman &  Sikke” de spits afbijten en een uitvoering geven in deze prachtige kerk op de terp aan De Wier 7. Het is bijzonder dat kerk en theater graag willen gaan samenwerken op muzikaal gebied in de nabije toekomst.

Sânman & Sikke is ontstaan in 1994 in Workum en nu dus ruim 20 jaar actief en heeft met zijn samenstelling en repertoirekeuze geleidelijk een unieke plaats in het Friese muziekleven weten te verwerven. De groep staat vanaf het begin onder leiding van Siebren Kramer.

Sânman & Sikke is weliswaar op lichte muziek georiënteerd, maar schuwt ook klassieke elementen niet en is daarom lastig in een hokje te plaatsen. In de loop van de jaren heeft de groep 5 cd’s opgenomen, die in eigen beheer zijn uitgebracht.

Het repertoire mag gerust breed genoemd worden; de diversiteit aan stijlen, van barbershop tot Beatles en van gospel tot Westcoast, zorgt ervoor dat het publiek zich geen moment hoeft te vervelen. Ook de eigen Friestalige nummers en de informele en prikkelende presentatie dragen in belangrijke mate bij aan de identiteit en uitstraling van de groep. Uit de vele reacties tijdens optredens in de provincie (maar ook daarbuiten) in dorpshuizen, kerkjes en theaters, is wel gebleken dat de sound van Sânman & Sikke bij een breed publiek in de smaak valt.

De mannen worden echter ook regelmatig gevraagd voor andere muzikale uitstapjes. Zo hebben ze bijvoorbeeld aan theatervoorstellingen meegewerkt, de achtergrondzang verzorgd bij de film ‘De hel van ‘63’ en het bijbehorende nummer ‘De hel foarby’ van De Kast. Ook hebben ze meegewerkt aan een nieuwjaarsrevue van Rients Gratama.

Met Frederike Kleefstra is een programma ontwikkeld waarin de zangeres zich van een heel andere kant laat zien. Het nummer Whisky Widzesang is een van de liedjes die daaruit voortgekomen is.

Sânman & Sikke is tevens een graag geziene groep bij de zogeheten Fryske Kriten, die over heel Nederland verspreid zijn. Ook combinatieconcerten met bijvoorbeeld fanfares, korpsen, brassbands, bigbands, andere koren en verhalenvertellers komen regelmatig voor. De kerstconcerten van Sânman & Sikke (meestal om het jaar) blijken keer op keer bijzondere publiekstrekkers te zijn. Voor meer informatie en luistervoorbeelden, kijk op www.sanmanensikke.nl

De aanvang is om 20.30 uur en de kerkdeur is open vanaf 20.00 uur. De entree bedraagt €15,- per persoon.

 

Alleen toegang na aanmelding op:

bobdeboer@pinupsanddowns.com

of per telefoon: 06-54763154

Bij binnenkomst wordt u getrakteerd op een kopje koffie of thee. Na afloop is het mogelijk om in het huiskamertheater naast de kerk nog wat te drinken en met de muzikanten gezellig na te praten.

U bent allen van harte welkom!

Bob de Boer – initiatiefnemer

Tags: