Salonorkest Sinnema met zangeres Ineke Dijkstra

Geplaatst op: 30-01-2018 11:01:40

Feanwâlden, 6 januari 2018

Feanwâlden – Het oudste salonorkest van Nederland geeft zondagmiddag 21 januari een concert in De Schierstins te Feanwâlden: Salonorkest Sinnema. Aan het concert van de dit jaar precies 100-jarige muziekgezelschap wordt meegewerkt door de jonge zangeres Ineke Dijkstra en gitarist Lennard Fopma. Het concert begint om 15.00 uur.

Salonorkest Sinnema is in 1918 begonnen als een klein kamerorkest en bestaat dus precies 100 jaar. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een muziekgroep met 22 leden. Het orkest bestaat nu uit 8 strijkers en 12 blazers, piano en slagwerk. Onder leiding van Nynke Jaarsma  wordt er een heel gevarieerd repertoire gebracht: salonmuziek, maar ook musical-melodieën,  bewerkingen van lichte popmuziek, jazz, enzovoorts. In elk geval goed in het gehoor liggende, lichte muziek. Samen met Ineke Dijkstra gaat het salonorkest zorgen voor een gezellige middag met mooie muziek.

Reserveren is aan te bevelen: info@schierstins.nl en telefoon 0511-472937. Zie ook www.salonorkestsinnema.nl. en www.schierstins.nl.

Een jazz-recensent schreef het volgende over zangeres Ineke Dijkstra: ,,Een belangrijke rol werd door de jonge zangeres Ineke Dijkstra vervuld. Met een soepele timing en veel durf gaf zij een extra dimensie aan dit optreden.” Salonorkest Sinnema is vooral gecharmeerd van haar warme stem.

Dirigente Nynke Jaarsma speelde op jonge leeftijd bij de harmonie in haar geboorteplaats Makkum. Ze bouwde een muzikale carrière op via het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest en het conservatorium in Amsterdam. Na haar terugkeer naar Fryslân gaat ze lesgeven en dirigeren voor jeugdorkesten en muziekkorpsen. Ondertussen is ze hobo blijven spelen, en werkt ze vele jaren als vaste vervanger bij het Noord Nederlands Orkest.

Momenteel dirigeert ze behalve ‘Sinnema’ ook het Wachtkamerorkest in Leeuwarden. Ze geeft verder hoboles, maakt arrangementen en lesboeken en is mede-auteur van ‘Horen, lezen en spelen’, een in vele talen uitgebrachte methode voor blazers.

Tags: