Saint-Saëns cello en pianoconcert op zondag 27 mei in Buitenpost

Geplaatst op: 22-05-2018 08:05:01

Celliste Hanneke Rouw en pianiste Eva van den Dool komen zondag 27 mei naar de Doopsgezinde kerk in Buitenpost, zij spelen SaintSaëns. De voorstelling begint om 15.00 uur, de entree bedraagt 8,50. Kaarten reserveren is via info@stichtinghetbehoudenhuis.nl mogelijk.

 

Hanneke Rouw (1987) is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu Het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven. Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Eva van den Dool (1980) volgde haar bachelor- en master studie klassiek piano bij Sepp Grotenhuis en Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium van Zwolle. Ze volgde masterclasses bij o.a. Igor Roma, Ronald Brautigam, Jean-Philippe Collard en Muza Rubackyte. Eva is een pianiste die een grote affiniteit met kamermuziek heeft. Tijdens en na haar conservatorium studie heeft zij zich ontwikkeld op dit gebied en dit resulteerde in vele concerten in kamermuziekverband. Ze begeleidt regelmatig jonge talenten bij o.a. concoursen, zoals het Prinses Christina Concours en het van Weely vioolconcours.

Programma

SaintSaëns, Cello Sonate I in c klein, Op. 32

Allegro

Andante Tranquillo e sostenuto

Allegro Moderato

SaintSaëns, Cello Sonate II in F groot, Op. 123

Maestoso, largamente
Scherzo con variazioni
Romanza, poco adagio
Allegro non troppo, grazioso

Tags: