Paassfeer bij de Noord-Friese Winkeltjesroute

Geplaatst op: 19-03-2018 17:03:15

Op zaterdag 31 maart zijn de winkeltjes en ateliers van de Noord-Friese Winkeltjesroute gezamenlijk geopend van 10 uur tot 17 uur. De start van de route is bij Glasschitteringen aan de Ternaarderweg 2 in Wierum. Hier krijgt de klant een routekaart. De routekaart is ook te downloaden via www.noordfriesewinkeltjesroute.nl.

Walter Luyks is de eigenaar van Atelier Glasschitteringen. Walter is ooit begonnen met de ambachtelijke productie van Tiffany raamhangertjes in vrije compositie. Het spelen met vorm en kleur is zijn passie. ‘Ik ben eigenlijk al mijn gehele leven bezig met een eigen vormgeving. Speciaal vlakglas fascineert mij enorm. Merkwaardig materiaal, glas: hard en toch kwetsbaar, verleidelijk in kleur en glans en heerlijk om te kunnen spelen met licht. Op elke moment van de dag weer anders’. Glasschitteringen fabriceert sfeerlichten en tuinobjecten in glas en lood. Ook brandschilderen vormt onderdeel van de bezigheden van Walter. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar het productieproces, is een bezoekje aan Glasschitteringen echt een aanrader. Bovendien kunnen er workshops gevolgd worden. De locatie van het atelier is bijzonder, direct aan de waddenzeedijk!

 

De Noord-Friese Winkeltjesroute staat garant voor 60 kilometer aan winkelplezier op het platteland, heerlijk voor een dagje uit op de fiets (op de E-bike is de complete route makkelijk te fietsen) maar ook prima te volgen met de auto. Zo vlak voor Pasen zijn de winkeltjes en ateliers gezellig in het thema Pasen aangekleed. De route strekt zich uit langs de Noord-Friese Waddenzeekust en loopt van Hallum, Ferwert, Blije, Holwerd en Wierum, langs Oosternijkerk, Morra, Hiaure, Reitsum naar Burdaard. De Noord-Friese Winkeltjesroute maakt van winkelen een belevenis, waarbij shoppen wordt afgewisseld met sightseeing. De bezoeker maakt kennis met winkeltjes verscholen in het prachtige terpenlandschap, ateliers met vergezichten over het wad, gecombineerd met het vakmanschap van oude ambachten.

 

Op de route kan men op verschillende plaatsen terecht voor koffie en thee, namelijk bij De Bonte Blikvanger in Hallum (tevens lunch), Atelier Kleine-Lijn en Foarinoar Vintagekleding in Blije (beide theetuin), Outdoor Mozaïek Gallery in Ferwert (theetuin), Atelier Nunique in Oosternijkerk (koffie en thee) Sathe 1772 in Morra (koffie- en theeschenkerij). Bij Sneupzolder De Terp in Hiaure kunt u naast koffie en thee ook lunch verkrijgen.

 

Kijk voor de routekaart en adressen op www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. Vergeet de stempelkaart niet. Bij elke winkel/atelier ontvangt de klant een stempel die bij een volle kaart een leuke attentie oplevert. De route kan ook elke donderdagmiddag gevolgd worden. Bovendien hebben alle deelnemers afzonderlijke winkeltijden, die vermeld staan op de stempelkaart.

Tags: