Opschoondag Dantumadiel weer succesvol

Geplaatst op: 19-03-2018 17:03:46

 

Opschoondag Dantumadiel weer succesvol

Afgelopen zaterdagmorgen 17 maart 2018 gaf wethouder Gerben Wiersma om 8:45 uur het startsein voor de opschoondag in Dantumadiel op het gemeentelijk terrein in Damwâld. Zo’n vijftien vrijwilligers gingen daarna van start met de opschoondag. In ploegjes van ongeveer vier personen is op verschillende plekken in de gemeente zwerfafval opgeruimd.

Er werd maar liefs drie kuub zwerfafval verzameld variërend van plastic flesjes, blikjes, bierflesjes en zelfs kasten en een bureaustoel. Na afloop kwam iedereen moe maar voldaan weer terug bij op het gemeentelijk terrein in Damwâld. Hier werd ter afsluiting genoten van een welverdiende lunch.

Zelf himmeldei organiseren?

Ergert u zich ook weleens aan het zwerfafval en lijkt het u leuk om een bijdrage te leveren aan een schone en opgeruimde leefomgeving? U kunt zelf ook een himmeldei organiseren in uw eigen dorp, wijk, rond uw school of sportterrein. De gemeente stelt hiervoor materialen beschikbaar, zoals handschoenen, veiligheidsvestjes, prikkers en zakken. Ook de afvoer van het ingezamelde zwerfafval wordt voor u geregeld. Aanmelden kan via info@ddfk.nl.

Supporter van Schoon

Als u bereid bent om vaker zwerfafval op te ruimen, kunt u ook Supporter van Schoon worden. De gemeente stelt graag prikkers, handschoenen, veiligheidsvesten en huisvuilzakken beschikbaar. Informeer naar de mogelijkheden via info@ddfk.nl.

Tags: