Opening foto-expositie Remco de Vries in Garnalenfabriek Moddergat

Geplaatst op: 29-05-2018 08:05:32

Opening foto-expositie Remco de Vries in Garnalenfabriek Moddergat

 

 

MODDERGAT – Zondag 10 juni opent Joop Mulder de tentoonstelling ‘Sâltlân’ van fotograaf Remco de Vries in het Garnalenfabiekje in Moddergat. Een expositie van foto’s die hij in de afgelopen jaren maakte, op het wad, grotendeels tussen Holwerd en Paesens, waar het Friese land grenst aan de zee.

 

“Sâltlân is koartwei de beneaming foar it lân dêr’t je sicht hawwe op it Waad”, omschrijft Remco het buitendijkste gebied aan de Waddenzee. Gewapend met tijd, goede laarzen en een camera ontdekte hij als fotograaf op dat Sâltlân het zicht op een fascinerend grensgebied tussen land en zee. Door het licht tegen te houden, maakte hij beelden die een distillaat vormen van wat er zich in soms tientallen seconden om hem heen afspeelde. Remco: “Ik haw de tiid net beferzen, mar útsmard oer ien foto. Sa binne de stadige bewegings yn de loft en it wetter sichtber wurden.” Wolken breken uit elkaar en het komen en gaan  van het water schetsen een herinnering aan wat was in de foto’s.

 

De zichtbare gevolgen van al die dynamiek aan het wad komen aan bod in de expositie. Kwelderklei, steen en palen; alles wijkt voor de zee. Remco: “De tiid hat tosken op it Waad en plakken dêr’t je dat sjogge, binne werom te sjen yn de bylden yn de eksposysje.” Dat alles is gefotografeerd op momenten dat het licht en het weer zo optimaal mogelijk waren. Remco: “Dat kostet mear as dagen, it binne jierren wurden. It hat foto’s opsmiten dêr’t de realiteit betiden ek floeiber liket te wêzen.”

 

Remco de Vries (1971) is geboren in IJlst, groeide op in Heeg en woont nu in Gau. Naast fotograaf is hij journalist bij Omrop Fryslân, waar hij zijn eigen natuurrubriek in het televisieprogramma Fryslân Hjoed heeft. Remco bericht op Twitter (@FMwurker) en Instagram (@fmwurker) tweetalig over zijn fotografie en werk.

 

Opening foto-expositie ‘Sâltlân’:

Zondag 10 juni van 13.00 – 15.00 uur, gratis toegankelijk.

Opening door Joop Mulder, muzikale bijdrage door Gerrit Breteler. Publiek is welkom.

 

Openingstijden foto-expositie ‘Sâltlân’:

Zondag 10, 17 en 24 juni en zondag 1 juli van 13.00 – 15.00 uur, gratis toegankelijk. Remco de Vries is op deze dagen aanwezig. Voor groepen op afspraak buiten genoemde tijden te bezichtigen via info@garnalefabryk.nl.

 

De expositie is t/m zondag 1 juli te bezichtigen. Dat is tevens het weekend van Dei fan de Fiskerij en Dag van het Wad. Op 1 juli verzorgt Remco de Vries een workshop fotografie. Het betreft een verkoopexpositie, gedurende de expositie kunnen daarom beelden op verschillende materialen en in verschillende formaten gekocht of besteld worden, voor zowel particuliere als zakelijke toepassingen. In totaal worden er rond de 14 beelden tentoongesteld.

 

Adres:

It Grenaatfabryk 2-4, 9142 VH Moddergat

Tags: