Ondernemers in Noordoost Friesland klaar voor toeristisch seizoen

Geplaatst op: 25-04-2018 08:04:08

24 april 2018
Ondernemers in Noordoost Friesland klaar voor toeristisch seizoen

DAMWALD – Ruim 140 toeristische ondernemers uit Noordoost Friesland zijn maandagavond klaargestoomd voor het komend toeristisch seizoen. In de Kruisweg in Damwâld kregen de ondernemers informatie over hoe zij dit jaar kunnen profiteren van regionale en provinciale marketingactiviteiten. Tijdens de avond was er voor de ondernemers ruim de tijd om te netwerken.

De jaarlijkse foldermarkt werd georganiseerd door Stichting Regiomarketing en Toerisme (RMT). Sinds 2014 vertegenwoordigen zij ruim 400 toeristische ondernemers in Noordoost Friesland. Coördinator van de stichting Lisette Grasmeijer gaf het publiek een update van alle marketingwerkzaamheden. ,,In 2018 zet de stichting in op de promotie van de regio rondom Leeuwarden – Friesland 2018. Alle toeristen die naar Friesland komen moeten ook onze regio meenemen.’’ Naast de online marketing en het organiseren van persreizen werkt de stichting ook samen met de provinciale marketingorganisatie Merk Fryslân. ,,Er komt in juni een ‘Helden van Friesland’ campagne omtrent Redbad en Bonifatius. Ondernemers kunnen hier op inspelen met hun bedrijf door het maken van arrangementen.’’ aldus Grasmeijer. Verzamelplaats voor al deze toeristische activiteiten in de regio is www.eropuitinfriesland.nl.

Bouke Kors en Signe Oortgijsen van Merk Fryslân vulden Grasmeijer aan met uitleg over de speerpunten van de provinciale marketingorganisatie. Het platform www.friesland.nl is sinds 2017 online en wordt steeds verder uitgebreid. Dit seizoen komt de organisatie bijvoorbeeld met een speciale route-app. ,,Een verzamelplaats voor alle fiets-, wandel-, ruiter- en vaarroutes in Friesland.’’ aldus Kors.

Na het informatieve gedeelte was het tijd voor de foldermarkt. Tijdens deze vijfde editie ruilden ondernemers hun folders fanatiek. Zo verzamelden zij samen genoeg informatie om iedere toerist de weg te wijzen in de regio. Daarnaast gingen alle aanwezigen naar huis met een stapel magazines – uitgegeven door stichting RMT – in de Nederlandse, Duitse en Engelse taal. Ook de nieuwe fietsroutekaarten vonden gretig aftrek.

Tags: