Notaris Margreet Mook maakt vijftal kandidaten Feanster Maestro compleet

Geplaatst op: 12-11-2015 09:11:17

SURHUISTERVEEN – Notaris Margreet Mook is de vijfde kandidaat voor Feanster Maestro. Daarmee zijn alle kandidaten bekend. Eerder al werd duidelijk dat ook burgemeester Gerben Gerbrandy, ondernemer Ietsen Pool, turntrainster Griet Rinsma en dominee Johan van der Sleen deelnemen aan Feanster Maestro. De vijf bekende ‘Feansters’ strijden om de dirigententitel van Surhuisterveen.

Op vrijdagavond 27 november geeft dirigent Aline Werkman-Schipper van brassband Blaast de Bazuin voor één keer haar stokje uit handen. De vijf kandidaten dirigeren elk een door hen gekozen muziekstuk en de beste van het vijftal wordt ‘Feanster Maestro 2015’.
Notaris Margreet Mook kijkt enthousiast vooruit. ,,Ik hâld hiel bot fan muzyk’’, vertelt Mook. ,,Ik kin gjin noaten lêze, mar wol in bytsje piano spylje. Ik fyn it hartstikke leuk om popnûmers te spyljen. Benammen as dat slagget.’’

De dirigentenwedstrijd is dan ook echt wat voor de Feanster notaris. ,,Muzyk is gesellichheid, in feestje. Myn smaak is breed, fan it Mega PiratenFestijn oant The Eagles en fan Doe Maar oant De Toppers.’’ Ook het wedstrijdelement past bij Mook. ,,De kompetysje leit my wol. Ik wol graach winne. Ja, ik oefenje al gau ris ûnder de dûs.’’ De overwinning is dan ook het doel van notaris Mook. ,,Ast wat dochst, dan wolst it goed dwaan. Ik wol net foar joker stean.’’ Ze onderschat de concurrentie niet. En dan gaat het niet alleen om de muziek. ,,Mei de konkurrinsje is neat mis.’’ Daarbij is ‘schwung’ ook belangrijk, zo vindt Margreet Mook. En ook dat hebben de concurrenten. ,,Under oaren Gerbrandy en Pool binne bygelyks minsken mei flair.’’

Feanster Maestro wordt op 27 november gehouden in de achterzaal van Brasserie Kolkzicht. Er zijn ‘slechts’ tweehonderd kaarten beschikbaar. ,,Wees er dus snel bij’’, meldt Robbert Oegema van de organisatie. Kaarten kosten € 5,- en zijn verkrijgbaar bij Kolkzicht, Pool Hifi Video Centre en Wijnsma Groente en Fruit.

 

Foto-onderschrift: Robbert Oegema van Blaast de Bazuin overhandigde het Maestro-muziekstuk aan notaris Margreet Mook.

Robbert Oegema van Blaast de Bazuin overhandigde het Maestro-muziekstuk aan notaris Margreet Mook.                                                                                     

Tags: