Nieuwe website Nationaal Park De Alde Feanen een “boppeslach”

Geplaatst op: 20-04-2018 14:04:20

EARNEWALD – Nationaal Park De Alde Feanen heeft haar nieuwe website gelanceerd: www.np-aldefeanen.nl . De website staat in dienst van de bezoeker en laat zien wat hij/zij allemaal kan doen in dit natuurgebied en de bijbehorende dorpen. De lancering van de nieuwe website valt qua timing samen met de start van allerlei activiteiten omtrent Culturele Hoofdstad 2018 in Nationaal Park De Alde Feanen, zoals Fête de la Nature in het laatste weekend van mei. “Tijdens het Culturele Hoofdstad-jaar komen veel mensen naar Friesland. Voor Nationaal Park De Alde Feanen was dit hét moment om zichzelf goed in de kijker te spelen”, aldus secretaris van het park John Haitsma.

 Op de nieuwe website zijn een hoop verbeteringen doorgevoerd. Zo biedt de activiteitenkalender een totaaloverzicht van alle activiteiten die in het park te doen zijn. Eerder werden de activiteiten vanuit het Bezoekerscentrum getoond, nu staan ook activiteiten van ondernemers en de dorpen in de kalender. Diezelfde ondernemers staan nu ook op een overzichtskaart. Op deze kaart kunnen bezoekers gemakkelijk filteren. Willen zij ergens slapen, eten of juist watersport beoefenen? Met één druk op de knop worden alle ondernemers getoond die een dergelijke dienst aanbieden. Ook is er een goede koppeling met social media. Wordt er op Instagram ingecheckt in De Alde Feanen, dan komt deze foto automatisch op de homepage van de nieuwe website terecht. Daarnaast is de website meertalig; ook de Duits- en Engelstalige bezoeker kan zo op de website terecht. Bovendien is de website voorzien van prachtige beelden en heldere teksten die de sfeer van het park goed weergeven.

 “Waar ik het meest trots op ben is de samenwerking met het park en de ondernemers in de omliggende dorpen”, vertelt Frank Vogelpoel van het dagelijks bestuur van Nationaal Park De Alde Feanen. “De vorige website was meer intern gericht, en dat is nu verbreed. Een echte “boppeslach”!”

 Op de nieuwe website is het nu ook mogelijk om Vriend van Nationaal Park De Alde Feanen te worden. Met een donatie aan het Nationaal Park dragen Vrienden bij aan het behoud en de ontwikkeling van het Nationaal Park De Alde Feanen.

 De nieuwe website is te vinden op www.np-aldefeanen.nl.

Tags: