Muziek als medicijn bij de hortus van Fryslân in Buitenpost

Geplaatst op: 12-06-2018 08:06:39

klassiek trio verwerkt heilzame kruiden tot muzikale recepten

Last van slapeloosheid? Overgewicht? Wintertenen? Humeurigheid, angst, vermoeidheid of een laag libido? Het spreekuur van het Rodion Trio is doorgaand geopend. Op zondag 24 juni 2018  om 13.30 uur spelen de leden van het Rodion Trio met hun muzikale dokterstas middenin de Geneeskruidentuin van De Kruidhof. Het trio heeft namelijk geneeskrachtige kruiden en hun heilzame werking weten te vertalen naar muziek. Voor klachten van allerlei aard brouwen zij een muzikaal recept.
Het jonge Rodion Trio heeft in korte tijd naam gemaakt als een ensemble dat aan de hand van muzikale of literaire thema’s met verrassende programma’s voor de dag komt. In hun draagbare apotheek vindt u een kruidig programma met o.a. Mozart, Händel, Rameau, Tsjaikovski, Rossini, Wagner en Bach. Zo zult u bijvoorbeeld Tijm, valeriaan en Fengriek voorbij horen komen als medicijn voor verschillende kwalen.  Het trio bestaat uit Diederik Ornée (klarinet), Annelies Vrieswijk (saxofoon) en Mark Toxopeus (piano).

 

Kosten en reserveren
Het concert duurt van 13.30 uur tot 14.30 uur. De kosten van het concert zijn € 12,50 inclusief de entree tot de hortus. Op vertoon van een Museumkaart betaalt u € 10, 00. Bij slecht weer wordt het concert binnen gespeeld. Meer informatie over het Rodion Trio vindt u op rodiontrio.nl.

Tags: