Motie CDA Dantumadiel uitgevoerd: meer geld voor wegenonderhoud

Geplaatst op: 07-02-2018 13:02:24

DAMWÂLD – De gemeenteraad van Dantumadiel heeft met ruime meerderheid ingestemd met een voorstel dat meer geld vrijmaakt voor het onderhoud van gemeentelijke wegen. Daarmee wordt een wens van CDA Dantumadiel, die dit als motie in oktober 2016 al voorstelde, ook daadwerkelijk uitgevoerd.

De pas aangelegde Centrale As is een aanwinst voor heel Noordoost Fryslân. Jarenlang hebben politici van verschillende partijen zich met succes ingezet voor de aanleg van de Centrale As. Maar de wegen die in Dantumadiel naar deze nieuwe autoweg leiden, laten nog een hoop te wensen over en zijn zelden een visitekaartje voor wie de gemeente komt binnenrijden. Door bezuinigingen moest hier de afgelopen jaren fors op bezuinigd worden. Klachten hierover hebben ook de raadsleden van CDA Dantumadiel bereikt. Daarom deed de lokale CDA fractievoorzitter Jan Jitse Visser al in oktober 2016 een oproep aan het college meer te investeren in wegenonderhoud.

“Dantumadiel moet het beheer en onderhoud van wegen naar een hoger niveau tillen, nu de gemeentelijke financiën weer ruimte geven om te investeren. De wegen zijn van primair belang om van A naar B te komen, of dat nu per fiets, auto, vrachtwagen of tractor is” aldus CDA fractievoorzitter Jan Jitse Visser.

Als reactie op de motie kwam verantwoordelijk wethouder Roelof Bos in januari met een voorstel om jaarlijks ruim € 60.000,- beschikbaar te stellen om onderhoud van gemeentelijke wegen te verbeteren. Daar heeft de gemeenteraad nu in ruime meerderheid mee ingestemd. Daarnaast heeft CDA Dantumadiel in haar verkiezingsprogramma 2018 – 2022 opgenomen om meer aandacht te geven aan schone en nette straten, pleinen en plantsoenen.

Tags: