Lijsttrekker CDA Dantumadiel gaat op maatschappelijke stage

Geplaatst op: 08-02-2018 10:02:34

Lijsttrekker CDA Dantumadiel gaat op maatschappelijke stage

Jan Jitse Visser, gaat de komende weken op verschillende plekken in Dantumadiel stage lopen. De 31-jarige lijsttrekker van CDA Dantumadiel hoopt zich zo nog meer te verdiepen in de achtergronden  van maatschappelijke ontwikkelingen, waar hij zelf in de gemeenteraad vaak besluiten over moet nemen. De dagen zijn een combinatie van terplekke zelf aan de slag gaan en in gesprek gaan met de mensen die er betaald of vrijwillig werkzaam zijn.

De eerste stage op vrijdag 9 februari is een onderdompeling in het onderwijs. Op christelijke MAVO De Saad in Damwâld wordt de stagiaire meteen behoorlijk getest; Visser mag aan twee klassen lesgeven over het werk van de gemeenteraad. Met acht jaar ervaring als raadslid misschien gesneden koek, maar lesgeven aan pubers vergt ook nog andere competenties.

Voor de komende tijd staan er meer stages op stapel. Op 2 maart gaat de lijsttrekker aan de slag op de dagopvang van zorgcentrum Brugchelencamp in De Westereen en op 9 maart zal Visser lesgeven op zijn vroegere basisschool ‘De Wel’ in Broeksterwâld. Op 17 maart steekt hij de handen uit de mouwen als barmedewerker in mfc de Beijer in Rinsumageast en ook de koeien melken op een melkveehouderij in Feanwâlden staat nog op het programma.

Tags: