Lezing ziekenhuispsychiater Alexander Keijzers 21 maart in ’t garnalenfabriekje in Moddergat

Geplaatst op: 13-03-2018 09:03:54

Moddergat, 12 maart 2018

 

Op 21 maart vertelt ziekenhuispsychiater Alexander Keijzers over zijn werk bij het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Keijzers is sinds 2009 werkzaam in het ziekenhuis in Leeuwarden en behandelt mensen met de combinatie somatische (lichamelijke) en psychiatrische ziekten. Een bijzondere groep die hieronder valt zijn onder andere zwangere vrouwen. Ook behandelt Keijzers mensen met een ernstige depressie.

Tijdens de lezing vertelt Keijzers meer over zijn dagelijkse werkzaamheden, met wat voor patiënten hij te maken heeft en hoe hij hier mee omgaat. Hoe kun je mensen nou daadwerkelijk helpen? Ook komt de geschiedenis van de psychiatrie aan bod. Hoe deed men de werkzaamheden vroeger? En wat is precies het verschil tussen een psychiater en een ziekenhuispsychiater?

‘Ik heb gekozen voor de ziekenhuispsychiatrie vanwege de interessante en complexe interactie tussen psychiatrische en somatische ziekten’ aldus Alexander Keijzers. ‘Ik ben in 2009 naar Friesland gekomen vanwege het werk van mijn vrouw die chirurg is. Daarvoor werkte ik als psychiater in een ziekenhuis in Den Haag’.

De lezing van 21 maart begint om 19.30 uur en vindt plaats in ’t Garnalenfabriekje in Moddergat. Uiteraard is er nadertijd genoeg ruimte voor het stellen van vragen. Heb je interesse om psychiater te worden of om in het ziekenhuis te werken? Of weet je juist nog niet wat je wilt worden en ben je gewoon nieuwsgierig naar de werkzaamheden van een ziekenhuispsychiater? Meld je dan aan voor deze lezing via www.garnalefabryk.nl of bel met 06 41 60 58 98. De lezing kost € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor leerlingen en studenten.

Dit jaar is er een reeks ‘Beroepen in beeld’ van programma ‘de Garnalefabryk’ in het Garnalenfabriekje in Moddergat. Elke maand, op de woensdagavond, vertelt iemand uit de regio meer over zijn/haar werkzaamheden. Noteer alvast in de agenda: woensdagavond 25 april vertelt Burgemeester Marga Waanders over haar beroep.

Tags: