Lente-expositie Grûn van kunstschilder Doet Boersma

Geplaatst op: 27-04-2018 13:04:30

FEANWALDEN – De Leeuwarder kunstschilder Doet Boersma is een nieuwe weg ingeslagen in haar schilderwerken. Ze laat in haar nieuwe werk de ‘onzichtbare processen’ in de natuur zien. Haar kleurige werk is t/m 24 juni te zien in de Schierstins te Feanwâlden.

 

Na jaren landschappen geschilderd te hebben, wil ze meer de essentie laten zien. Geabstraheerd geeft Doet de natuurlijke processen weer, zoals de vruchtbaarheid van de aarde (in het Fries:  grûn), het wortelen, de invloed van licht en water, maar ook  de verleiding voor insecten door kleur en geur.

In het onderwerp ‘landschap’ kan Doet haar kunstenaarschap kwijt: kleur, vorm, sfeer, dynamiek en abstracties. Dit resulteert in een bombardement van kleur, want Doet is een volbloed colorist. Toch maakt ze ook ingetogen werk, uiterst subtiel van kleur en sfeer.

Bovendien organiseert ze een tekenwandeltocht, waarbij over een mooie route van maximaal 4 kilometer gewandeld en getekend wordt. Dat is op zaterdag 2 juni tussen 10.00 en 16.00 uur. Opgave kan via info@kafrl.nl (Kunstacademie Friesland in Leeuwarden).

Doet Boersma (Wjelsryp, 1958) doorliep de lerarenopleiding (tekenen en handvaardigheid) in Leeuwarden en de kunstacademie Minerva in Groningen. Zij heeft zelf in de Friese hoofdstad de Kunstacademie Friesland opgezet in het voormalige gemeentehuis van Leeuwarderadeel aan de Schrans. Bovendien geeft ze ook elders teken- en schildercursussen. Ze exposeert regelmatig als ‘artist in residence’ in het buitenland, zoals China, Ierland, Italië, Portugal en de Verenigde Staten.

Informatie is verder te vinden op de websites www.schierstins.nl en www.kunstacademiefriesland.nl en via info@schierstins.nl, tel.: 0511-472937. Bezoekers van de Schierstins kunnen tegelijk ook de vaste tentoonstellingen ‘Het Laatste Friese Torenkasteel’ en de Theun de Vrieskeamer bezichtigen. Ook op Hemelvaartsdag en Pinkstermaandag is de Schierstins open. Buiten bloeien de stinzenplanten.

Tags: