Landelijke Opschoondag in Hallum: vrijwilligers gezocht!

Geplaatst op: 19-03-2018 17:03:00

Landelijke Opschoondag in Hallum: vrijwilligers gezocht!

 

Op zaterdag 24 maart 2018 is het de Landelijke Opschoondag. Ook in Hallum worden de handen uit de mouwen gestoken om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen. Om 10:00 uur gaat de actie van start, wethouder Jaap Hijma geeft hiervoor het startsein.

 

Er wordt die dag niet alleen in Hallum zwerfafval opgeruimd, maar ook het buitengebied wordt meegenomen: de Doniaweg, Hallumerhoek, Mariëngaarderweg, Noorder- en Zuidermieden, de uitvalswegen richting Marrum en Stiens en de Jouwsmabuorren en de Hallumer haven.

 

Nieuwe afvalbakken en ‘blikmikkers’

Ook worden die dag een nieuwe serie afvalbakken en ‘blikmikkers’ aan het dorp geschonken. Daarnaast wordt ook een cheque (bedrag) aan het bestuur van Doarpsbelang overhandigt als vergoeding voor het legen van de bakken en blikmikkers.

 

Vrijwilligers gezocht
Voor de Landelijke Opschoondag in Hallum worden nog vrijwilligers gezocht.

Komt u op zaterdag 24 maart om 10.00 uur naar het kantoor van Makelaardij Kingma aan de Mounebuorren in Hallum. Help ook mee om de omgeving schoon te maken. Voor grijpers en afvalzakken wordt gezorgd. Om 11.30 uur wordt gezamenlijk afgesloten onder het genot van een kopje koffie of thee.

 

Meer informatie

Voor informatie over en ondersteuning van acties binnen de gemeente kunt contact opnemen met Henk de Bruyn van de DDFK-gemeenten, via h.debruyn@ddfk.nl of telefoonnummer 0519-298888. Voor meer informatie over de opschoondag in Hallum, kunt u contact opnemen met d.vis2@kpnplanet.nl of telefoonnummer 0518-431750.

Tags: