Kunstenaar Gerrit Breteler en schrijver Auke Hulst in De Garnalefabryk tijdens atelierroute

Geplaatst op: 27-02-2018 18:02:08

 MODDERGAT – De Garnalefabryk in Moddergat is één van de bijzondere locaties die tijdens de Kunst aan Huis Atelierroute Lauwersland op 10 en 11, en 17 en 18 maart is te bezoeken.

Hier zal werk te zien zijn van muzikant en beeldend kunstenaar Gerrit Breteler. De atelierroute is voor Breteler tevens een opmaat naar de vierdelig schildercursus die hij de komende tijd geeft in De Garnalefabryk. Ook is de nieuwste CD ‘Still’ van Breteler tijdens deze weekenden te koop. Schrijver Auke Hulst sluit zondag 11 maart af met zijn soloprogramma Voorbij Het Ruige Land.

 

Breteler, de veelzijdige kunstenaar, wiens belangstelling vooral uitgaat naar de traditionele stijl, kwam als 13-jarige jongen naar Friesland. Het platteland ervaart hij als een onuitputtelijke bron van inspiratie. Het hedendaagse werk van Breteler kenmerkt zich door passie en vakmanschap.

 

De Kunst aan Huis Atelierroute Lauwersland vindt jaarlijks plaats in het tweede en derde weekend van maart. Er is werk van 31 kunstenaars te zien in hun eigen ateliers of op bijzondere locaties, verspreid over het Lauwerslandgebied in Friesland en Groningen. Het thema van de atelierroute is dit jaar ‘Ruimte’. De route is gratis te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. De horeca in De Garnalefabryk is deze dagen geopend.

 

Aansluitend op de atelierroute vindt op zondag 11 maart een soloprogramma van schrijver, muzikant en reiziger Auke Hulst plaats in De Garnalefabryk. Dit vindt plaats in het kader van de start van de Boekenweek. Hulst is genomineerd voor Het Beste Boek van Groningen. De uitslag hiervan hoort hij op deze zelfde zondagmiddag.

 

Hulst groeide op op het ruige Groningse platteland. Verstoken van ouderlijk gezag – zijn vader overleed jong en zijn moeder was veelvuldig afwezig – creëerde hij op Het Ruige Land met zijn broer Hans een eigen wereld. Daar liggen de wortels van Hulsts schrijverschap, maar ook van zijn muzikale carrière. In zijn soloprogramma Voorbij Het Ruige Land neemt hij zijn publiek aan de hand van literatuur en muziek mee aan de hand op reis door het leven en het werk. Hulst vertelt en leest voor, en brengt een keur aan liedjes waaronder een aantal die horen bij zijn laatste Amerikaanse reisboek Motel Songs.

 

Voorbij Het Ruige Land duurt van 17.30 tot 18.30 uur. Toegang bedraagt €10,-. Opgeven kan via de website van It Garnalefabrykje.

 

Programma Garnalefabryk is organisator van bovenstaande activiteiten. Kijk voor meer informatie en andere evenementen op www.garnalefabryk.nl.

Tags: