Kunst in de Kerk Lichtaard

Geplaatst op: 18-05-2018 08:05:08

Tijdens de Noord-Friese Winkeltjesroute op zaterdag 26 mei exposeren kunstschilder Harm Andringa en keramiste Dineke Taal met Vereniging Klaaiwurk in het kerkje van Lichtaard. De expositie maakt onderdeel uit van Kunst in de Kerk en is gekoppeld aan de Noord-Friese Winkeltjesroute. Kunst in de Kerk vindt plaats op de laatste zaterdag van de maand in de periode april tot en met september. De kerk aan de Noordermieddyk 3 is geopend van 10.00 tot 17.00 u en is vrij toegankelijk. Routekaarten en stempelkaarten voor de winkeltjesroute zijn beschikbaar in het kerkje en kunnen gedownload worden via www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. Vergeet ook niet in het kerkje te stempelen.

 

Harm Andringa schildert dorps- en stadsgezichten. De kunstschilder gebruikt het Friese landschap als basis. Hij begon ooit met aquarelleren en het schilderen van boerderijen maar schildert nu met olieverf en ontwikkelt zich van een figuratieve naar een meer expressionistische stijl. Ook het gebruiken van uitbundige kleuren is veranderd door het toepassen van gedragen kleuren. Schilderen blijft een ontdekking, aldus Andringa. www.harmandringa.frl

Op het Randje

Keramiste Dineke Taal is docent en adviseur bij Vereniging Klaaiwurk. De expositie bestaat uit keramiek in vele vormen en maten en heet ‘Op het Randje’. Dineke zegt daarover: “De rand van een vorm is vaak heel bepalend voor de uitstraling van een werk. Zo heeft een ronde rand vaak een vriendelijke uitstraling. Maar een rand die scherp of puntig is schept een zekere afstand. En een golvende rand kan juist weer een gevoel van beweging geven. Al deze emoties en wisselwerkingen zijn de makers in deze expositie met de klei aangegaan. Alles wat men hier ziet is uiteindelijk ontstaan uit hetzelfde hompje grijze klei.” De expositie laat het resultaat zien van maandenlang brainstormen, uitproberen, opnieuw proberen, en uiteindelijk gelukkig zijn met het resultaat. Vereniging Klaaiwurk telt 40 leden en een aantal hiervan exposeert tijdens Kunst in de Kerk haar werk.

Door meerdere kunstenaars tegelijk te laten exposeren in het kerkje, wordt elke maand voor een verrassende expositie gezorgd. Bent u kunstenaar en heeft u interesse in exposeren bij Kunst in de Kerk? Stuur een mailtje naar liesbeth@outdoormozaiekgallery.nl.

Tags: