Kunst in de Kerk Lichtaard tijdens de winkeltjesroute van 28 april

Geplaatst op: 17-04-2018 19:04:50

Kunst in de Kerk Lichtaard tijdens de winkeltjesroute van 28 april

Van april tot en met september, iedere laatste zaterdag van de maand van 10.00 uur tot 17.00 uur, exposeren verschillende kunstenaars hun werk in de kerk van Lichtaard. In het kader van Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad is het gelukt een spectaculaire agenda samen te stellen. Tijdens de winkeltjesroute op zaterdag 28 april is het de beurt aan Marijke Zwanenburg, Alie Hoogterp en de schilderclub Het Hallumer Palet uit Hallum. Iedere maand wordt bekend gemaakt wie er komen exposeren dus houd de website in de gaten.

Een bezoek aan het kerkje in Lichtaard kan gecombineerd worden met de Noord-Friese Winkeltjesroute. Routekaarten en stempelkaarten voor de winkeltjesroute zijn beschikbaar in het kerkje en kunnen gedownload worden via www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. Vergeet ook niet in het kerkje te stempelen.

Marijke en Alie zijn professionele schilderessen, de 7 dames van Het Hallumer Palet schilderen op hobbymatige basis maar toch zeer verrassend. Marijke Zwanenburg vertelt: “Door kunst wil ik naar mijn emoties gaan en verstilling en verdieping vinden. Mezelf uitdrukken in een eigen beeldtaal geeft me een gevoel van vrijheid. Ik vertaal mijn gevoelens in woorden en bedenk met welk materiaal ik wil werken. Ik houd van het experiment en toeval. Zo laat ik bijvoorbeeld verf op aluminium druipen en ontdek ik hoe de lichtval de sfeer in mijn schilderij bepaalt. Schuren in mijn schilderij leidt tot prachtige abstracties.”

Kunstenares Alie Hoogterp is gespecialiseerd in het schilderen van levenservaringen. Een onderwerp dat voor vele mensen herkenbaar is.

Van Het Hallumer Palet uit Hallum tonen Afke, Anita, Ellie, Jet, Marijke, Tineke en Syt hun schilderijen. Het Hallumer Palet is begin deze eeuw opgericht. Tijdens de expositie in Lichtaard zijn de kunstenaars van 10 uur tot 17 uur afwisselend aanwezig.

Door meerdere kunstenaars tegelijk te laten exposeren in het kerkje, wordt elke maand voor een verrassende expositie gezorgd. Bent u kunstenaar en heeft u interesse in exposeren bij Kunst in de Kerk? Stuur een mailtje naar liesbeth@outdoormozaiekgallery.nl.

Tags: