Kunst in de Kerk Lichtaard

Geplaatst op: 12-06-2018 08:06:35

Tijdens de Noord-Friese Winkeltjesroute op zaterdag 30 juni exposeren kunstschilder Wopke van der Heide, beeldend kunstenares Coby van der Veer – Schepman en keramiste Anja Kuipers in het kerkje van Lichtaard. De expositie maakt onderdeel uit van Kunst in de Kerk en is gekoppeld aan de Noord-Friese Winkeltjesroute. Kunst in de Kerk vindt plaats op de laatste zaterdag van de maand in de periode april tot en met september. De kerk aan de Noordermieddyk 3 is geopend van 10.00 tot 17.00 u en is vrij toegankelijk. Routekaarten en stempelkaarten voor de winkeltjesroute zijn beschikbaar in het kerkje en kunnen gedownload worden via www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. Vergeet ook niet in het kerkje te stempelen.

 

Wopke van der Heide (Britsum,1945) is kunstschilder woont in Hijum. Van der Heide heeft veel belangstelling voor de natuur en dat komt in de schilderijen duidelijk naar voren. Als onderwerp kiest hij vooral landschappen, maar ook dieren en bloemen. In prachtige harmonieuze kleuren en heel sfeervol door de helderheid of het soms sterk aanwezige licht/donker contrast. Je ziet dat de schilder een groot observatievermogen heeft en zeer geduldig en gedreven te werk gaat. In het schilderen, meestal met olieverf en soms met acryl, is Van der Heide een echte tekenaar. Zijn werken zijn zeer gedetailleerd en verfijnd. Wopke van der Heide werkt ook in opdracht.

Coby Van der Veer-Schepman uit Hallum heeft vele talenten. Het werk van deze beeldend kunstenares omvat meerdere disciplines. Keramiek is wellicht de belangrijkste. Van der Veer maakt sieraden en objecten van porselein, altijd vanuit geometrische vormen. Daarnaast houdt ze zich bezig met het maken van collages. Hiervoor maakt ze gebruik van garen, tijdschriften en verf. Ook schilderen en etsen behoren tot haar collectie. In haar werk maakt ze gebruik van bestaande vormen, afbeeldingen en voorwerpen en plaatst deze in een andere context. Hierdoor ontstaan verrassende creaties die zeer de moeite van het bezichtigen waard zijn.

Door meerdere kunstenaars tegelijk te laten exposeren in het kerkje, wordt elke maand voor een verrassende expositie gezorgd. Bent u kunstenaar en heeft u interesse in exposeren bij Kunst in de Kerk? Stuur een mailtje naar liesbeth@outdoormozaiekgallery.nl.

Tags: