KLATWERK3 @ De Wier in Koarnjum

Geplaatst op: 13-02-2018 10:02:44

Zaterdagavond 24 februari 2018:

“Een breed muzikaal jazz-avontuur, met ruimte voor reflectie”

Een typerende omschrijving van een perfect trio o.l.v. de Groningse pianist Boelo Klat. Toegankelijke jazz waarin je omgeploegde akkers hoort en vette brokken klei ziet… Klat verruimt het muzikaal denken samen met Ruud op bass en Ancel op drums.

KLATWERK3 wisselt stugge, massieve klanken af met vlinderlicht spel en bijna rockende swing. Invloeden zijn te horen van Keith Jarret en Thelonious Monk, maar dit trio ontwikkelde een bijzondere eigen stijl…

Pianist Boelo Klat ontwikkelde zich in de afgelopen jaren ook als componist. Met zijn band Klatwerk3 krijgt hij lovende recensies. In 2017 kwam de nieuwste cd “Lost in Berlin” uit. Boelo is veelzijdig: zijn composities raken de pop, jazz, klassiek, minimal music en wereldmuziek. Veel nadruk ligt op de kracht van eenvoud. Recentelijk was hij te gast @ De Wier met zanger Marcel Kapteijn van o.a. Ten Sharp, een pracht van een muzikale combinatie.

 

De pers schrijft over hem:

Klat’s composities variëren van doordacht tot uitgelaten en klinken soms zo vanzelfsprekend dat je denkt ze al eerder gehoord te hebben. Onmogelijk, maar dat kenmerkt onverbiddelijk het vakmanschap dat hem eigen is.

Boelo Klat (piano) studeerde aan het conservatorium in Groningen klassiek piano en jazz. Hij won reeds in 1990 het Middelsee Jazz Concours en speelde daarna samen met o.a. Hanneke Kappen en Jan Glas. Hij heeft inmiddels 10 cd ‘s op zijn naam staan met eigen composities.

Ruud Vleij (double-bass) studeerde contrabas en basgitaar in Den Haag, deed veel theaterprojecten en tours in Europa. Zo speelde hij met Francien van Tuinen en het NoordPoolOrkest.

Ancel Klooster (drums & percussion) studeerde klassiek slagwerk en drums aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Op het Drummers Collective in New York specialiseerde hij zich verder in het drumstel.

 

Huiskamertheatertje De Wier in Koarnjum

De Wier 5

Zaterdagavond 24 februari 2018

Aanvang programma: 20.30 uur

Deur open: 20.00 uur – Toegangsprijs: €15,- pp

Reserveren uitsluitend via bobdeboer@pinupsanddowns.com of op 06.54763154, er zijn maar 32 plekken beschikbaar!

Tags: