Klassiek @ De Wier met Meri Khojayan (viool) en Robert Poortinga (piano)

Geplaatst op: 03-05-2018 15:05:02

Klassiek @ De Wier met Meri Khojayan (viool) en Robert Poortinga (piano)

Vrijdagavond 25 mei 2018

Huiskamertheater De Wier in Koarnjum

De Wier 5 – 9056 PM

Aanvang 20.30 uur /  Deur open 20.00 uur / Entree €12,50 p.p.

Attentie! Toegang alleen na aanmelding op tel. nr. 06-54763154 of via bobdeboer@pinupsanddowns.com

————————————————————————————————————-

“Gjin Libben sûnder piano en fioele”

Violiste Meri Khojayan (afkomstig uit Armenië) en pianist Robert Poortinga (Nederland) werken als echtpaar zeer intensief samen.

In 2016 werd het duo uitgenodigd om de gehele cyclus van 10 Sonaten van Beethoven te gaan spelen in Bethel, Amerika tijdens het beroemde “Music without Borders Festival”.

In 2017 speelden ze integraal de Sonates van Brahms. Naast deze concerten wonnen ze ook de Grand Prix voor duo-spel: eerste prijs in begeleiding en eerste prijs voor viool-solo. Dat was tijdens  de “Music Fireworks International Competition” in Baden Württenberg, Duitsland.

Op dit moment perfectioneren beide jonge muzikanten door middel van masterclasses hun duo-spel bij Enrico Pace (Italië) en Jacques Ogg.

In 2018 zijn ze een heel bijzonder muziekinstituut gestart dat zich specialiseert in het viool-piano repertoire. Ze geven lessen op beide instrumenten, doen onderzoek voor musici, schrijven artikelen en zijn begonnen met het maken van een documentaire over de violist-componist Pablo de Sarasate (1844-1908) Daarvoor reizen ze in augustus dit jaar af naar Spanje. Dit initiatief zal op deze avond uitgebreid door beiden worden toegelicht.

Op het programma in dit huiskamertheater staan werken van Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert, Cesar Franck en Pablo de Sarasate.

Ik heet u van harte welkom op dit prachtige klassieke concert @ De Wier,

Bob de Boer (initiatiefnemer).

Tags: