Kinderen brengen burgemeester Sicko Heldoorn een ontbijtje

Geplaatst op: 10-11-2017 09:11:37

 

Vanochtend brachten de kinderen van de Wingerd een ontbijtje bij burgemeester Sicko Heldoorn in het gemeentehuis. Met het gezamenlijk Burgemeestersontbijt geven de burgemeesters het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen.

Burgemeester Sicko Heldoorn onderstreept hiermee, net als zo’n 265 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

 

Donatie aan Jeugdcultuurfonds

De burgemeester bedankte de kinderen niet alleen voor het ontbijt, maar gaf ze ook een bedrag van €300,-. Dit is een schenking aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven. Een coördinator van het Jeugdcultuurfonds nam de cheque met een bedrag van € 300,- in ontvangst.

Tags: