Jeugd Marrum ruimt op voor sportkooi

Geplaatst op: 23-03-2018 09:03:29

Jeugd Marrum ruimt op voor sportkooi

Op zaterdag 24 maart 2018, om 11.00 uur is wethouder Jaap Hijma bij de voetbalvereniging Marrum (Ringweg 31a) in het kader van de landelijke opschoondag. Plaatselijk Belang Marrum wil graag een sportkooi voor de jeugd in Marrum. De jeugd gaat daar zelf een bijdrage aan leveren door in het dorp structureel zwerfafval op te gaan ruimen. Voor deze actie krijgen ze een beloning van de gemeente. Hiermee kunnen ze een gedeelte van de sportkooi betalen. Win-win!

Dit initiatief wordt begeleid door jeugdwerkers van Timpaan. Zowel voor de veiligheid als voor de zichtbaarheid van de actie in het dorp dragen ze veiligheidshesjes. De jeugd heeft zelf een mooi logo uitgezocht voor op de hesjes. De gemeente heeft 20 hesjes met dit logo laten maken. Naast de hesjes krijgen de opruimers grijpers, zakken en handschoenen om de opruimacties goed en veilig uit te kunnen voeren.

Wethouder Jaap Hijma heeft veel waardering voor het initiatief en de vrijwilligers en wil dat bij aanvang van de opruimactie graag met de aanwezigen delen.

Tags: