De ‘grutte dyk’ in Burgum weer open voor verkeer

Geplaatst op: 30-01-2018 10:01:02

Burgum, 22 december 2017

Wethouder Ellen Bruins Slot heeft vrijdag 22 december de ‘Gruttte dyk’ in Burgum weer geopend. “Ik heb een enorme waardering voor de wegenbouwers die, door weer en wind én onder tijdsdruk, een bijzondere prestatie hebben geleverd”, aldus Ellen.

De afgelopen week is, met inzet van extra personeel, het nieuwe Tjibbe Geartspleintje af gemaakt. Dit pleintje bevindt zich tussen de Hillamaweg en de Tjibbe Geartsstrjitte. Een deel van de aankleding van dit pleintje bestaat onder andere uit een aantal grote boomeilanden, net als op De Markt in Burgum.

Tweede deel

In februari 2018 start KWS met de herinrichting van de Frisiasingel en met de aanleg van paden in het Trambaanbosje. Vanaf 5 maart 2018 is de doorgaande weg, vanaf de Esso tot aan de kruising Tussendijken/Elingsloane afgesloten voor verkeer. Deze werkzaamheden duren tot ongeveer begin juni 2018.

Kansen in Kernen

De herinrichting is onderdeel van het project Kansen in Kernen. Dit is een deelproject van De Centrale As. De gemeente, provincie Fryslân en de Agenda Netwerk Noordoost (ANNO) werken samen aan de realisering van Kansen in Kernen.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom KIK Burgum? Aannemer KWS houdt daarvoor een Facebookpagina bij: www.facebook.com/kikburgum.

Tags: