Uit het goede hout gesneden

Geplaatst op: 07-06-2018 14:06:00

Wat: “Uit het goede hout gesneden” : thema-avond over de historie en restauratie van boerderijen en uitreiking van de Karakteristyk-priis 2017 Datum: Donderdag 7 juni 2018 Waar: De Pleats te Burgum om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) Door: Stichting Karakteristyk Tytsjerksteradiel

Thema-avond De thema-avond van de stichting Karakteristyk Tytsjerksteradiel zal dit jaar een verrassend karakter hebben. “Uit het goede hout gesneden” gaat over de kracht van hout en heeft alles te maken met de vernieuwing van voormalige boerderijen. Het gebint van oude boerderijen kan eeuwen oud zijn. Deze sterke constructie van houten balken wordt ook bij de huidige woonboerderijen als erfgoed gekoesterd.

Karakteristyk-priis Het laat zich raden dat het onderwerp van deze avond alles te maken heeft met de Karakteristykpriis 2017. Dit is een jaarlijkse prijs van de stichting Karakteristyk Tytsjerksteradiel voor de meest voorbeeldige restauratie van het afgelopen jaar. De Karakteristykpriis is al sinds 1983 een van de manieren waarop de stichting het belang van het cultureel erfgoed van onze gemeente onder de aandacht wil brengen.

Omdat er dit jaar meerdere kansrijke aanmeldingen waren, heeft de stichting een extra “prijs” beschikbaar gesteld in de vorm van een houtdateringsonderzoek. Met een verrassend resultaat.

Bij de toekenning van de prijs heeft het bestuur van de stichting het advies van een onafhankelijke en deskundige jury gevolgd.

Sponsor: De Karakteristyk-priis 2017 van € 500 wordt aangeboden door Timmer- en bouwbedrijf De Timmermantsjoender uit Garyp

Tags: