Finestra Aperta op het Gaastereiland  

Geplaatst op: 10-04-2018 08:04:41

Vanaf 1 juni is Finestra Aperta te zien op het Gaastereiland bij Drachten. De voorbereidingen voor deze bijzondere voorstelling zijn in volle gang. De muzikanten zijn druk aan het arrangeren en repeteren. En de acrobaten oefenen met de choreografie en de mobile om alles – letterlijk –  in balans te krijgen.

Kortom, deze bijzondere voorstelling in het kader van Culturele Hoofdstad LF2018 krijgt steeds meer vorm.

Finestra Aperta is een spectaculaire, moderne muziek- en circustheater voorstelling die door Blau Hynder en Boost Producties in samenwerking met coproducent Schouwburg De Lawei is ontwikkeld. Een evenement dat ook internationale liefhebbers van kunst en cultuur naar Friesland zal trekken. Gemeente Smallingerland is een van de sponsoren van deze voorstelling die ook in het programma van Simmerdeis opgenomen is.

Het is een levendige, zinderende voorstelling waarin muziek- en circustheater elkaar ontmoeten op het Gaastereiland nabij Drachten. Op een plek waar land en water samenkomen, in de grootste bamboedome ooit gebouwd in Europa, vertelt Finestra Aperta zonder woorden over de zoektocht naar balans. Middelpunt in dit universum is de mobile, een wonderlijk object dat zich traag door de ruimte wentelt. Fascinerende karakters klimmen over touwen, kooien en dwarsbalken. Ze zweven door het luchtruim en tarten de zwaartekracht, geleid door een onvoorspelbare kracht: de muziek. Grooves, beats, accordeonklanken. Soms loom, soms opzwepend. Soms in harmonie, soms chaotisch. Een internationaal gezelschap van vijf acrobaten en vijf muzikanten zoeken samen met het publiek naar evenwicht, houvast. Maar zodra alles in balans lijkt, is er altijd wel iemand die wankelt…

Finestra Aperta gaat over het aftasten van de grens van wat mogelijk is, over het verleggen van grenzen, over het mysterie van het bestaan. De première is zaterdag 2 juni 2018 en de voorstelling speelt de hele maand juni. De bamboedome biedt per keer plaats aan zo’n 320 bezoekers. Omdat er in de voorstelling nauwelijks tekst gebruikt wordt, is deze ook heel geschikt voor toeristen vanuit het buitenland. 

Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar via De Lawei (lawei.nl of 2018.nl). Met een praam worden de bezoekers naar de locatie van de voorstellingen gevaren en wie graag daar van te voren wil eten, kan dit reserveren bij het aankopen van de kaartjes.

_____________________________________________________________________________

Voor meer informatie:

T: 06 46 96 74 84 (Wia van Gelderen)

E: info@finestraaperta.nl

_____________________________________________________________________________Blau Hynder

Stichting Blau Hynder is in 2002 opgericht om de muziektheatercultuur in (Noord)-Nederland te bevorderen. Een vaste kern van muzikanten werkt met verschillende schrijvers, acteurs en regisseurs. Blau Hynder maakt voorstellingen die muziek en theater op een organische manier combineren. De groep verwierf landelijke bekendheid met de absurdistische plattelandsthriller Hurt like Hell (2008), popdrama Ghost Track (2014) en huiskamervoorstelling Cleo & Lex (2016, 2017).

Tags: