Finale bandwedstrijd “Slag om Sneek’’

Geplaatst op: 16-03-2018 09:03:41

Finale bandwedstrijd Slag om Sneek’’

Sneek Vrijdag 23 maart wordt in Grand Café de Walrus Sneek de finale van de bandwedstrijd ‘Slag om Sneek’ georganiseerd. In deze eerste editie van de Slag om Sneek ligt de nadruk op het ontdekken van lokaal talent. De deelnemende bands komen dan ook allemaal uit Friesland. Dit avondvullende programma begint om 20.00 uur. De entree is gratis.  

Deze ‘Grutte finale’ is het resultaat van spetterende voorrondes waarin Friese bands het tegen elkaar op hebben genomen. In elke voorronde is er een winnaar uit de bus gekomen. Daarnaast is er nog een wildcard weggegeven aan de band die het populairst was op social media.  

Initiatiefnemer Max Nowak, zelf drummer bij een band, is ook ooit begonnen met het winnen van een bandwedstijd.
Zo’n wedstrijd is een hele leuke manier om als beginnende band voor een groot publiek op te treden en daarnaast kan het ook een mooi opstapje zijn” legt hij uit.
Naast een mogelijk opstapje gaat de winnaar van de Slag om Sneek ook met mooie prijzen naar huis. De band krijgt professionele begeleiding, studiotijd, optredens en mag bij Noardewyn live in de uitzending komen. Ook wordt er een publieksprijs weggegeven; de band met de meeste publieksstemmen wint een geheel verzorgd diner voor de hele band bij de Walrus Sneek.

Het leuke van de Slag om Sneek is de variatie aan muziekgenres.  Zo heeft er een metal band meegedaan, is er garage rock gespeeld en heeft een zangduo met akoestische gitaar een poging gewaagd. Ook bij de finalisten Anquest, Flashbang, The Crooked, Rising Conflict, Days To Imagine en PlusUltra zijn veel verschillende genres te onderscheiden.

Tags: