Feestelijke Koningsmarkt bij De Kruidhof hortus van Fryslân

Geplaatst op: 12-04-2018 08:04:10

Buitenpost, 5 april 2018

Feestelijke Koningsmarkt bij De Kruidhof hortus van Fryslân

 Op Koningsdag, vrijdag 27 april 2018, organiseert De Kruidhof weer een feestelijke Koningsdagmarkt. De markt is in de Verkooptuin en is net als de tuinen en het IJstijdenmuseum tegen een gereduceerd tarief bezoeken.

Naast de eigen uitgebreide plantencollectie kruiden, groente, fruitbomen en vaste planten vindt u dit jaar op de markt een collectie perkplanten en hanging baskets, Friese historische zaden, honing en bijenproducten, binnen- en buiten interieurartikelen, stenen en fossielen van het IJstijdenmuseum. Ook voor tuinadvies kunt u op de markt terecht. Marion de Wal kan u alles vertellen over het aanleggen van een groentetuin en Jolanda Booi kan samen met u een eerste ontwerp voor de aanleg van uw tuin maken. Daarnaast is er een proeverij van huisgemaakte likeuren en kruidenhapjes van kruiden uit eigen tuinen.

 

Kinderactiviteiten
Kinderen kunnen een insectenhotel maken en deze vullen of zich uitleven op het springkussen. Voor het insectenhotel maken vragen wij een vergoeding voor de materialen van € 2,50.

In het tuincafé en op het zonnige terras kunt u terecht voor heerlijke huisgemaakte lekkernijen, broodjes en verse soep en op de Verkooptuin is ook nog een kraam met heerlijk zoete suikerspinnen.

Entree volwassenen € 3,25, 65+ers € 2,60 en voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar € 1,50. Toegang met Museumkaart is gratis. De Kruidhof is geopend van 10.00 – 17.00 uur.

In het dorp Buitenpost zijn op deze dag allemaal feestelijke activiteiten waaronder een vrijmarkt in de ochtend. Meer informatie over deze activiteiten vindt u op www.facebook.com/feestweek-buitenpost.

Tags: