Fairtrade certificaat voor Halte | It Griene Nêst in Sumar

Geplaatst op: 15-03-2018 10:03:03

Burgum, 14 maart 2018

Op dinsdag 13 maart 2018 ontving Halte | It Griene Nêst uit handen van wethouder Ellen Bruins Slot het Fairtrade certificaat. De Halte is een lunchroom gevestigd op It Griene Nêst aan de Boswei in Sumar. Naast de Halte heeft participatiebedrijf Niemand aan de Zijlijn! (Nadz) ook hier haar onderkomen. Zij richten zich op mensen die op de één of andere manier aan ‘de zijlijn’ terecht zijn gekomen.

Alle producten die de Halte aan haar gasten serveren zijn biologisch en/of fairtrade. De koffie die er geschonken wordt, denk aan Cappuccino’s, Latte Macchiato, Espresso, is van het fairtrade merk Peeze. De melk is biologisch en fair en dat geldt ook voor alle producten die nodig zijn om een huisgemaakt gebakje of stukje cake te presenteren.

De Halte zelf is ingericht als een wachtlokaal. Veel van de inrichting is van gerecycled materiaal, zoals bijvoorbeeld het meubilair. Dat is gemaakt van de pallets die op het naastgelegen zonnepark zijn gebruikt en een deel van de accessoires is afkomstig van de kringloopwinkel. Ellen Bruins Slot: “Prachtig om te zien dat ze hier niet alleen met fairtrade en biologische producten werken, maar ook nog eens circulair bezig zijn. Heel inspirerend”.

De deelnemers van de Halte hebben kopjes bij de kringloopwinkel vandaan gehaald, creatief beschilderd en voorzien van een visitekaartje. Wethouder Ellen Bruins Slot ontving zo’n mooi kopje met de hartelijke uitnodiging om weer eens langs te komen. Komende week gaan de deelnemers van de Halte de Markt op in Burgum om ook deze kopjes uit te delen aan het winkelende publiek. Naast bekendheid voor de Halte krijgen deelnemers zodoende de kans hun praktijkervaring te vergroten.

Tags: