Edouard met Franse chansons

Geplaatst op: 05-04-2018 08:04:39

Edouard met Franse chansons @ De Wier

Zaterdagavond 21 april 2018

Aanvang 20.30 uur

Deur open 20.00 uur

Entree €12,50,- p.p.

Toegang alleen na aanmelding op tel. nr. 06-54763154 of via bobdeboer@pinupsanddowns.com

Edouard zingt en speelt Franse luisterliedjes in een intieme sfeer in huiskamertheater De Wier in Koarnjum.

 Veel artiesten hebben al met meer of minder succes odes gebracht aan Jacques Brel, de gekroonde koning van de chanson. Een positieve muzikale uitschieter hierbij is de Fransman met Nederlandse wortels Edouard .

 Het begon allemaal in 2001 toen hij in Nederland terecht kwam. Zijn ouders, afkomstig uit Zeeland, waren net als veel andere Nederlandse boeren in de Bourgogne, Frankrijk, neergestreken. Daar is hij in 1973 geboren en opgegroeid.

 Als volbloed Fransman, die geen woord Nederlands sprak, kwam hij via een collega in Amsterdam terecht, waar hij als gitarist in de indie-popband The Vondels ging spelen.

 Maar hij realiseerde zich al heel snel dat zijn passie lag in de Franse muziek. Hij volgde zijn hart en ging het avontuur aan.

“Ik zing omdat het kind in mij vertelt dat ik dat moet doen” vertelt de zanger over zichzelf.

 Ondertussen heeft hij een uitgebreid repertoire opgebouwd, ook eigen werk, dat het Nederlandse publiek aanspreekt van jong tot oud. De krachtige chansons van de grote Franse chansonniers vormen de hoofdmoot van zijn optreden. Maar ook nummers van bijvoorbeeld Leonard Cohen en Ramses Shaffy worden met veel respect voor het origineel in een eigen versie vertolkt.

 Met zijn gitaar is hij vooral gewaardeerd om zijn charmante presentatie en warme stem. Hij is uitstekend in staat zijn publiek in vervoering te brengen en mee te slepen in een heerlijke melancholie.

Tags: