Echtpaar Vellinga –Boomsma uit Oentsjerk 60 jaar getrouwd

Geplaatst op: 12-07-2017 08:07:50

 

Loco burgemeester Geerling Schippers bracht dinsdag 11 juli een bezoek aan het echtpaar Vellinga-Boomsma uit Oentsjerk. Zij vierden op deze dag hun 60 jarig huwelijksjubileum. De loco burgemeester bezorgde namens de gemeente een prachtig bloemstuk.

Het echtpaar leerden elkaar kennen op een feest in Warten, “daar stond ze te dansen, en dot like my wol wot” aldus de heer Vellinga. Hij ging 4 jaar lang op de fiets naar Oudega om zijn “liefje” te bezoeken. Het echtpaar trouwde op 11 juli 1957.

De heer Vellinga is geboren op 23 mei 1935 te Oentsjerk en woont al zijn hele leven aan het huis aan de Douwelaan welke zijn ouders hebben gebouwd. Mevrouw Boomsma is geboren op 31 januari te Oudega. Het echtpaar kreeg vier kinderen, drie dochters en één zoon. Er zijn twaalf kleinkinderen, en zes achterkleinkinderen. De heer Vellinga was vanaf zijn veertiende werkzaam in een kwekerij. Later ging hij in de bouw werken o.a. als ijzervlechter en kraanmachinist. Daarna ging hij in dienst bij een bouwbedrijf in Franeker waar hij vervolgens twintig jaar heeft gewerkt. Mevrouw Boomsma was voor haar trouwen werkzaam in Drachten bij de winkel Klamer en Boerma. Later heeft zij nog gewerkt bij juwelier van der Meulen.

Met de gezondheid van het echtpaar gaat het na een roerig jaar met veel ziekenhuisbezoeken nu goed. De heer Vellinga mag graag in de tuin werken en met het grote erf wat ze hebben is er altijd wel bezigheid. De heer Vellinga rijdt zelf nog auto. Ze gaan graag een blokje om. Elke zaterdagmiddag gaan ze er even op uit om onderweg gezellig iets te eten.

Tags: